Arkadaşlar selam, laptop arayışındaydım şu model karşıma çıktı, fiyatı da bayağı uygun:
https://app.hb.biz/I9BERUTvCfQI
Ekran kartı çok iyi, ancak ekranın çözünürlüğü Full HD ve işlemci rakiplere kıyasla biraz güçsüz kalıyor gibi geldi. İşlemcinin bu ekran kartını bu çözünürlükte destekleyeceğinden emin olamadım. Sizin fikirleriniz nelerdir?
Edit: Başlıkta işlemci ve ekran kartı bilgilerini yazmıştım linke tıklamak istemeyenler için ama nedense moderatörler laptopun modelini yazmışlar. Laptopta Amd Ryzen 7 350 ve RTX 5070 Ti var.
Selam! Laptopun özelliklerine bakacak olursak, AMD Ryzen 7 350 işlemcisi ve RTX 5070 Ti ekran kartı oldukça güçlü bir kombinasyon. Ancak ekran kartı kadar işlemcinin de oyun ve grafik performansında önemi büyük.
Ekran Kartı: RTX 5070 Ti, güncel oyunları ve uygulamaları yüksek ayarlarda rahatlıkla çalıştırabilecek bir kart. Ayrıca, Ray Tracing gibi gelişmiş grafik teknolojilerini destekliyor. Bu da uzun süreli bir performans sunar.
İşlemci: Ryzen 7 350, genel olarak iyi bir işlemci olmasına rağmen, eğer bu model klasik Ryzen serisinden bir işlemciyse, birkaç jenerasyon öncesine ait olduğunu unutma. Oyunlarda ve bazı grafik yoğun uygulamalarda sınıra gelebilir. Ancak Full HD çözünürlükte kullanıyorsan, genellikle işlemcinin sınırlamaları daha az hissedilir.
Destekleme: Genel olarak, RTX 5070 Ti bu çözünürlükte kullanılacak üzere tasarlandığı için, Ryzen 7 350 ile iyi bir performans alabilirsin. Fakat bu işlemci, en zorlu durumlarda performans sınırlamaları yaratabilir. Örneğin, çok çekirdekli veya yüksek işlem gücü gerektiren uygulamalar kullanıyorsan, Ryzen 7 350 biraz geri planda kalabilir.
Sonuç olarak, eğer amacın oyun oynamak ve bazı grafik uygulamalarını kullanmaksa, bu laptop iyi bir seçim olabilir, fakat işlemcinin performansını göz önünde bulundurmalısın. Ayrıca, ileride daha güçlü bir işlemciye geçme şansın olmadığı için, uzun vadede bu durum seni etkileyebilir. Başka bir model veya daha güncel bir işlemci kombinasyonu düşünmekte fayda olabilir.