HP Omen Max 16 için hangi işlemci tercih edilmeli?

BasillPrice

Çalışkan
Cihaz
HP Omen Max 16
Herkese iyi forumlar.

HP Omen Max 16 modelini alacağım ama işlemci seçimi konusunda ikilemdeyim. Ultra 7 255HX ve Ryzen AI 9 HX 375 arasından birisini alacağım. İkisi de RTX 5080'i besleyecek.

Sentetik testlerde Ultra 7 bariz önde bunun farkındayım ancak genel olarak oyun amaçlı kullanılacak ve Ryzen işlemcili model Intel'e göre bariz aşırı serin çalışıyor ama bu sefer de Ryzen hakkında yetersiz kalacağı hakkındaki bazı yorumlar tetikledi. Bazı reddit sayfalarında %1 değerlerinin düşüklüğü hakkında şikayetler okudum. Cihaz TV'nin incelemesinde hiçbir problem yaşadığını göremedim ama. Sizce hangi işlemci tercih edilmeli? (İkisi de aynı fiyat, sıfır almayacağım.)

İkisininde kullanım alanları farklı aslında, prize bağlı biçimde en yüksek performans en yüksek fps ise ultra 7, Daha serin çalışan daha verimli olan bir işlemci arıyorsanda amd'yi tercih edeceksin. Bunları düşün ona göre satın al. Stuttering windowsla alakalı bir durum oluyor genelde senin yaşayacağını sanmıyorum yaşarsanda format ve sürücülerle düzelir tahminimce.

Genelde CS2 oynuyorum. Yüksek kare hızlarını ikisinde de alacağım ama mikro takılmaları asla istemiyorum. Ultra 7 seçecek olursam ekstradan G-SYNC desteğini panel sağlıyor. Sizce G-SYNC büyük bir etken mi bu konuda ve bahsettiğim mikro takılmaları bu Ryzen işlemcide yaşamam muhtemel olabilir mi rekabetçi oyunlarda?

Yani çekirdek mimarisi yüzünden yaşama ihtimalin intele göre daha fazla, sadece cs oynayacaksan ve akıcılık bu denli senin için önemli ise ultra7'yi tercih et günlük kullanımda kucağından ayırmayacaksan cihazı amd tercih et.

AI 9 HX 375 kötü bir işlemci değil, hatta gayet iyi bile. Fakat burada 5080 gibi güçlü bir ekran kartını Ultra 7 255HX daha iyi besleyecektir güç bakımından. AI 9 HX 375'in daha verimli çalışacağı ve daha az ısınacağı doğru, orası ayrı. Fakat Ultra 7 255HX daha yüksek güç limitleri ve daha yüksek L2, L3 önbellek hatları sayesinde daha tercih edilebilir.

%1 ve %0.1 düşüşleri ile alakalı ise kullanıcı raporları var, bu doğru. AI 9 HX 375, 4x Zen 5 ve 8x Zen 5c (daha düşük frekanslı kompakt çekirdekler) şeklinde iki farklı çekirdek blok yapısı kullanıyor. Ağır oyunlarda iş yükü Zen 5c çekirdeklerine kaydığında veya L3 önbellek erişim süreleri uzadığında ani anlık takılmalar ve düşük %1 FPS değerleri peydah olabiliyor. Sinir bozucu biraz.

Son olarak G-Sync aslında önemsiz gibi geliyor belki kullanıcılara fakat bence önemli bir detay. Biliyorsunuz, yırtılma önleyici.

end-user'ın anlayacağı biçiminide verirseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum.

End-user'ın anlayacağı biçiminide verirseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Ryzen'in içinde güç tasarrufu çekirdekleri de var, oyun bu çekirdekleri kullanmaya çalışırsa hoş olmaz diyor. Intel'in önbelleği ve güç limitleri daha yüksek.

Ryzen'in içinde güç tasarrufu çekirdekleri de var, oyun bu çekirdekleri kullanmaya çalışırsa hoş olmaz diyor. Intel'in önbelleği ve güç limitleri daha yüksek.
Yani hocam açıklaması dediğim biçimde yapıldı sanırım.
prize bağlı biçimde en yüksek performans en yüksek fps ise ultra 7, Daha serin çalışan daha verimli olan bir işlemci arıyorsanda amd'yi tercih edeceksin

Yani çekirdek mimarisi yüzünden yaşama ihtimalin intele göre daha fazla

end-user'ın anlayacağı biçiminide verirseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Özetle, arkadaş 5080 gibi bir kartın "İşlemci bana kesintisiz veri yetiştiremiyor yav." demesini istemiyor. 255HX, çok fazla elektrik çekip yüksek frekansta çalıştığı için bu ekran kartına veriyi hiç bekletmeden, anında fırlatıyor. Ekran kartı da hiç duraksamadığı için oyunda anlık takılma, saliselik donma veya drop yaşamıyorsun. Intel'i seçmenin tek ve en büyük sebebi bu akıcılık. Bu arada belirteyim yine, AI 9 HX 375 de çok güzel bir işlemcidir. Onu gömmüş gibi görünmeyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…