HP Pavilion Gaming 15-CX0043NT laptopta uyumsuz batarya ve Power throttling sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan IamAbey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 31
  • Etiketler Etiketler
    batarya power

IamAbey

Çalışkan
Selam, 1.5 yıl kadar önce laptop bataryamı değiştirdim bir tamircide. Birkaç ay önce de Battlefield 1 oynamak istediğimde işlemcinin çok düşük frekansta (0.8GHz ile 1.2 GHz arası) çalıştığını fark ettim. ThrottleStop vs. çok kurcaladım ama sonuç alamadım.

Sonra adaptör veya bataryayı kontrol edeyim dedim ve değişen bataryanın voltaj değerinin farklı olduğunu gördüm. Orijinal batarya 11v iken yerine takılan batarya 15.4v imiş. Sorun bundan kaynaklı olabilir mi ve bu batarya ile kullanmak zarar verir mi (şimdiye kadar vermiş midir veya).

Orijinal batarya SR03XL, takılan batarya SR04XL. Laptop HP Pavilion Gaming 15-CX0043NT. Bataryaların görsellerini ekledim aşağıya. Eski batarya şiştiği için değiştirmiştim

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Dosya Ekleri

• IMG_20250226_132603.webp
    IMG_20250226_132603.webp
    7,2 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20250226_132845.webp
    IMG_20250226_132845.webp
    6,9 MB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Selam, 1.5 yıl kadar önce laptop bataryamı değiştirdim bir tamircide. Birkaç ay önce de Battlefield 1 oynamak istediğimde işlemcinin çok düşük frekansta (0.8GHz ile 1.2 GHz arası) çalıştığını fark ettim. ThrottleStop vs. çok kurcaladım ama sonuç alamadım.

Sonra adaptör veya bataryayı kontrol edeyim dedim ve değişen bataryanın voltaj değerinin farklı olduğunu gördüm. Orijinal batarya 11v iken yerine takılan batarya 15.4v imiş. Sorun bundan kaynaklı olabilir mi ve bu batarya ile kullanmak zarar verir mi (şimdiye kadar vermiş midir veya).

Orijinal batarya SR03XL, takılan batarya SR04XL. Laptop HP Pavilion Gaming 15-CX0043NT. Bataryaların görsellerini ekledim aşağıya. Eski batarya şiştiği için değiştirmiştim

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
1. Batarya Uyuşmazlığı: SR03XL ve SR04XL bataryaları, farklı voltaj değerlerine sahip olduğundan, bu durum uyumsuzluk yaratmaktadır. Orijinal bataryanın 11.55V olması, laptopun tasarımına uygun olduğu için kritik bir rol oynamaktadır.

2. Performans Sorunu: Düşük işlemci frekansı, bataryanın düzgün bir şekilde çalışmaması ya da adaptörün yeterli güç sağlamaması nedeniyle oluşabilir. Uygun voltajda bir batarya kullanmadan, laptop'unuzun performansını tam olarak almanız zor olacaktır.

3. Zarar Durumu:
- Batarya: 15.4V'luk batarya, laptopa fazla voltaj sağlayabilir. Bu, devre elemanlarına zarar verebilir ve uzun vadede termal aşınma veya yanma gibi tehlikeleri beraberinde getirebilir.
- Laptop: Gerekli güç sağlanmadığı için laptopun diğer bileşenlerine de zarar verebilir. Termal throttling (ısınma nedeniyle performans düşüşü) bu durumun bir sonucudur.

4. Çözüm Önerileri:
- Orijinal Batarya Alımı: Mümkünse, orijinal SR03XL bataryayı tekrar edinmek en güvenilir çözümdür.
- Güç Adaptörü Kontrolü: Adaptörün voltaj ve akım değerlerini kontrol edin. Orijinal adaptör kullanmanız önemlidir.
- Sorunsuz Test: Orijinal bataryayla laptopunuzu test edin ve işlemci performansını izleyin.
- Uzman Desteği: Eğer sorun devam ederse, bir teknik servisten destek almanız önemlidir.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt