• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

HP servisinin laptopta takılı olandan farklı işlemci temin etmesi sıkıntı çıkartır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 22723
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 161
  • Etiketler Etiketler
    işlemci

22723

Uzman
Selam. 4070 çalışmıyor adlı bir konu açmıştım, servise verdim cihazı. Bakımı ben yapmıştım sonra sanırım VRAM'lerden birisi arızalandı. Bugün mailime şöyle bir mesaj geldi ve kontrol sağladığımda fark ettim ki farklı bir işlemci geliyor. Bende normalde Ryzen 7 8845HS işlemcisi var ama Ryzen 7 8840HS geldiğini görüyorum. 45 yazmamış olabilirler mi ya da farklı işlemci mi değişim olacak? Anlamadım. Aralarında güç farkı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart değişeceği için 8845HS işlemcili anakart ellerinde kalmamış olabilir.
Yine de aralarında fark yok, ama servise sorman daha iyi olabilir.

Gelecek olan 28W verdiğin 45W büyük fark yok ama daha düşük işlemci geleceği için adaptöre uygun.

Anakart değişeceği için 8845HS işlemcili anakart ellerinde kalmamış olabilir.
Yine de aralarında fark yok ama servise sorman daha iyi olabilir.

Benim araştırdığım 8845HS %15 8840HS'den daha güçlü bana şu an HP Victus anakartı yolluyorlar. Keşke PC ısınsaydıda PTM 7950 uygulamak için açmasaydım şu an modelim düşmezdi. Hem modelim düştü hem de neden servis tamir uygulamıyor anlamadım. Teknik servisleri arayıp sorduğumda tamiri var dediler yetkili HP servisi tamir yapmıyor parça değiştiriyor. Cihazı değiştirseler daha iyiydi yaptıklarını çok saçma buldum. Hiç de içime sinmedi açıkçası. Umarım 8840HS anakart adı olup işlemci 8845HS çıkar.

Servis yetkileri çoğunlukla tamir etmez, değiştirirler. Zamanda tasarruf, işçilikte tasarruf sağlıyorlar. Bence yanlış yazmış diyeceğim de sanmıyorum, eğer ellerinde yoksa mantıken üst modeli takmaları lazım.
Sorun da neden 8845HS değil de 8840HS takıyorsunuz?
Eğer ellerinde yok derse üst modeli isteyin.

Anakartta uyumluluk modeli vs diye alt istemiş olabilirler. Ama evet niye alt model anakart alıyorum o bir sorun bir üst model var mı uyumlu bilmiyorum. Yarın gidip söyleyeceğim. Sorun çıkarmazlar umarım ya da cihazın aynısını temin etsinler. Servis bir macun sürdü ekran kartı 88 dereceleri görüyordu. Bende o yüzden macun değişimi için açtım iki seferdir servisin bir sorunu yüzünden geldi başıma bunlar. Kaliteli macun surseler bende PC 100 derecelere ulaşıyor diye uğraşmazdım. Haklarım ne acaba benden dolayı bir sorun olsa diyeceğim ben açıp kapattıktan sonra GPU çalışmadı. Ne gibi bir talepte bulunabilirim sonradan üstüme kalmasın? Düşük modelde bir Victus anakarti kullanmak istemiyorum cihazım Omen 17.

Hocam, HP Victus anakartı takamazlar. Tasarımları bile aynı değil.
Bence servise sorarak emin olun iyice.
  • Tazminat ve garanti sorunu
    • Sen cihazı servise teslim ederken cihazın çalışır durumda olduğunu ve herhangi bir sorun olmadığını belgelemek iyi olur (varsa fotoğraf, ekran görüntüsü, test raporu).
    • Servis kaynaklı bir arıza ortaya çıkarsa, bu durumda sen sorumlu tutulamazsın. Yani cihazı açıp kapatmak, macun değişimi gibi işlemlerden kaynaklanan sorunlar servisin sorumluluğundadır.
  • Taleplerini yazılı iletmek
    • Gitmeden önce servise net bir e-posta veya yazılı talep bırak:
      • Anakartın orijinal model veya teknik olarak eşdeğer olmasını,
      • Servisin değişiklik sonrası cihazın testini yapmasını,
      • Oluşacak yeni arızalardan senin sorumlu olmadığını,
      • Gerekirse tamir veya değişim sırasında yapılan işlemlerin garanti kapsamında olduğunu.
  • İşlem öncesi test ve fotoğraf
    • Cihazı teslim etmeden önce mevcut durumu fotoğraflayıp kısa bir video ile testlerini yapabilirsin. Bu, olası anlaşmazlıklarda elinde kanıt olur.

Biraz araştırdım ve RTX 4070'li bir Omen 17 cihazın Ryzen 7 8840HS modeli olduğunu göremedim. 4060'li 8840'lar var. En iyisi yarın servise sormak. Çünkü Omen 17'lerin hepsinde 8845HS var 4070 için, belki 4070'li anakartta belirtmemişlerdir diye düşünüyorum. En iyisi sormak olacak. Teşekkürler.

Düzenleme ChatGPT ile dünya genelinde araştırdım 4070'li modeller için 8840HS modeli bulamadı. 8845 HS ve Ryzen 9 8945HS buldu 2 tane. Büyük ihtimalle 8840HS zaten yok Omen 17 için. Aklıma o yüzden Victus geldi ben alırken 60 kya 7840HSLI Victus vardı ben 70k ya Omen almıştım 7845HS ve artı özellikler için.

Servisi arayın, ne takıyorsun birader diye?
Bunu servise sormadan öğrenemezsiniz.
Omen için 8840HS olmaması normal, 8840HS amacı düşük tüketim, düşük tüketim demek performans da düşüş demek.
Bu da Victus gibi modellere yakışır.

Önce hp ile sonra da servis ile yarın görüşeceğim. Bakalım ne çıkacak.

@Xbox 360E hocam şimdi HP ile görüştüm derdimi anlattım. Gelen anakart birebir aynı dediler, isimleri vs bir şeyler farklı olabiliyor dendi. Ne hikmetse HP destek hattı o kadar nazik ki kendimi istemsiz teşekkür ederken buluyorum. Asıl olay beklemek artık. Onarim bittikten sonra sonucu göreceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…