Çözüldü HP Victus 15 laptopta Wi-Fi arada bir kesiliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eneswrld
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 52
  • Etiketler Etiketler
    wifi
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eneswrld

Çalışkan
HP Victus 15 laptop kullanıyorum. Alalı yaklaşık 3 ay oldu. Google'dan bu kadar yüksek boyutlu şeyler indirmediğim için fark etmemiştim ama bugün 20GB boyutunda bir dosya indirmek istedim. Fakat sürekli yarıda falan dosya indirme hata verdi. İnternet hızında sorun yok ama sanırım milisaniyelik kesinti oluyor. Bunu nasıl çözerim?

Çözüm
Evet, daha önce 3 kez denediğimde indirememiştim. Şuan indirebildim. Böyle bir şeyle karşılaşan arkadaşlar varsa bant genişliğini ayırmayı denesin.
Bunun birkaç çözümü olabilir, kendi bildiklerimi söyleyecek olursam:
  • Aygıt Yöneticisi'ni aç. Orada "Ağ Bağdaştırıcıları" diye bir bölüm var, ona tıkla. Wi-Fi adaptörünü bul, sağ tıkla ve "Sürücüyü Güncelle" seçeneğine tıkla. Karşına bir seçenek çıkacak: "Güncellemeleri otomatik olarak ara" butonuna bas.
  • Yine Aygıt Yöneticisi'ni aç, Wi-Fi adaptörünü bul, sağ tıkla ve "Özellikler"e gir. Orada "Gelişmiş" adında bir sekme var, ona geç. Aşağıya doğru kaydır, "802.11n Modu" ve "802.11ax Modu" adında iki ayar göreceksin. İkisini de etkinleştir.
  • Ayarlar'a gir ve "Ağ ve İnternet" kısmını aç. Oradan "Durum" bölümüne geç. Aşağıya doğru kaydırarak "Ağ sıfırlama" seçeneğini bul. Ona tıkla ve çıkan onay ekranında "Sıfırla" seçeneğini seç.

Bunun birkaç çözümü olabilir, kendi bildiklerimi söyleyecek olursam:
  • Aygıt Yöneticisi'ni aç. Orada "Ağ Bağdaştırıcıları" diye bir bölüm var, ona tıkla. Wi-Fi adaptörünü bul, sağ tıkla ve "Sürücüyü Güncelle" seçeneğine tıkla. Karşına bir seçenek çıkacak: "Güncellemeleri otomatik olarak ara" butonuna bas.
  • Yine Aygıt Yöneticisi'ni aç, Wi-Fi adaptörünü bul, sağ tıkla ve "Özellikler"e gir. Orada "Gelişmiş" adında bir sekme var, ona geç. Aşağıya doğru kaydır, "802.11n Modu" ve "802.11ax Modu" adında iki ayar göreceksin. İkisini de etkinleştir.
  • Ayarlar'a gir ve "Ağ ve İnternet" kısmını aç. Oradan "Durum" bölümüne geç. Aşağıya doğru kaydırarak "Ağ sıfırlama" seçeneğini bul. Ona tıkla ve çıkan onay ekranında "Sıfırla" seçeneğini seç.
İlk iki dediğiniz işe yaramadı ama bir şeyi fark ettim. Galiba bant genişliği 2.4GHz ile 5Ghz arasında geçiş yapıyor. Bunu nasıl 5GHz veya 2.4GHz'e sabitlerim? Sorunun bundan olma ihtimali var mıdır?

Galiba bant genişliği 2.4GHz ile 5Ghz arasında geçiş yapıyor. Bunu nasıl 5GHz veya 2.4GHz'e sabitlerim?
Modem arayüzüne gir. Tarayıcıya 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 yaz, modem sayfası açılacak. Kullanıcı adı ve şifre isteyecek, genelde ikisi de admin/admin olur, olmadı modemin arkasında yazar zaten, bi bak.

Sonra ayarlarda Kablosuz Ayarları ya da Wi-Fi Ayarları diye bi kısım bulacaksın. Oraya girince hem 2.4 GHz hem de 5 GHz ağlarını göreceksin. Bu ağlara farklı isimler ver (mesela biri "EvWiFi_2G", diğeri "EvWiFi_5G" gibi), böylece ikisini karıştırmazsın.

Son olarak, cihazını sadece kullanmak istediğin ağa bağla, yani ya 5 GHz ya da 2.4 GHz olanı seç. Böylelikle o bant değişip durmaz.

Evet, daha önce 3 kez denediğimde indirememiştim. Şuan indirebildim. Böyle bir şeyle karşılaşan arkadaşlar varsa bant genişliğini ayırmayı denesin.

Çözüm
Geri
Yukarı Alt