HP Victus 16 aldım. Hall sensörü malum, daha çıkmadı ama eli kulağındadır. Garanti taze bitmiş. Victus 16 kullanıcılarının tavsiyelerine ihtiyacım var. Macunu şununla yenile, şu ayarları kullan, şunu kapat tarzı.
Ben macun için şu ürünü kullandım, hem GPU hem CPU'ya. Wi-Fi modülü sorunlu. Omen Gaming Hub lanet bir program. Yüklemeyin bence. Tamamıyla bir bloatware. Eğer amacınız sadece fan ayarlamaksa, bence açık kaynak programlara yönelin. Onun dışında bakımlarını düzenli tutarsanız serin çalışıyor. Hoparlörden tık tık ses gelirse, format sonrası vs. bu driver sürümüyle alakalı. Hafif eski driver'a dönerseniz düzelir. Hall sensör bende daha geçen ay, yani 3. yılın sonunda başladı. Mutlaka stant kullanın.
Hall sensörü bende garanti bittikten 2 ay sonra sorun çıkarmıştı, çözümü de sensörün anakart ile bağlantısını keserek buldum yani öyle bir sensör çalışmıyor bende. Termal macun olarak Thermal Grizzly - Kryonaut kullandım, açıkçası yazın İzmir'in 38-39 derece sıcağında bile 75-78 dereceleri geçmedi sistem.
HP Victus 16 aldım. Hall sensörü malum, daha çıkmadı ama eli kulağındadır. Garanti taze bitmiş. Victus 16 kullanıcılarının tavsiyelerine ihtiyacım var. Macunu şununla yenile, şu ayarları kullan, şunu kapat tarzı.
Kesin bir şey diyemem tabi ki, ancak 2024 revizyonu 16-R1 veya S1 model almışsanız muhtemelen sensör sorunu çıkarmayacak. Şikayetvar, Reddit, forumlar vs. mecralardaki şikayetlerin hemen hemen hepsi 16-S0 veya R0 (veya aynı anakartı kullanan Omen 16-wd0, xd0) modellerine ilişkin.
Macunları faz değişken pad ile yenilemeni öneririm. PTM7950, Thermalright Heilos, Fehonda PCM8990, Thermal Grizzly Phasesheet PTM gibi, hangisini stokta bulursan artık. VRAM vs. çiplerin üstündeki beyaz köpüğe ''putty'' denir, onları değiştirmene gerek yok.
Intel-HX işlemcili R1 model kullanmıyorsan yavaş ve reklam gösteren Omen Gaming Hub yerine alternatif üçüncü parti programları dene. OmenCore, Ohman gibi. R1 modellerde OGH üzerinden işlemciye undervolt yapılabiliyor ve bu özelliği alternatif programlarda göremedim.