HP Victus 16 için termal macun önerisi

Fimbulwinter0

Pentolay
Arkadaşlar laptopumu 2 yıldan uzun süredir kullanıyorum ve artık termal macun değiştirme vaktimin geldi sanırım. Eskiden aynı oyunları oynarken maksimum 70 derece olan laptop son 2-3 aydır 85-90 ları görüyor hatta günlük kullanımda dahi 65-70'lerde geziyor şu anda bazen. Daha önce hiç denemedim termal macun sürmeyi bilgim hiç yok fakat videolardan bakarak yaparım diye düşünüyorum. Sizden yardım istediğim kısım hangi marka almam gerektiği konusunda. Ben kendim biraz araştırdım ve birkaç link bırakıyorum alta bunlar iyi sanırım ama hangisini almalıyım bilmiyorum. Laptoplarda bazı markaların macunları uzun vadede taşma yapıyor alınmaz falan demişlerdi mesela Thermal Grizzly Kryonaut için.

Honeywell PTM7950SP Phase Change Silicone Grease - CPU Thermal Paste for Notebooks and Graphics Cards (turuncu olanı)

Uygulamak biraz çetrefilli ama sıvı likit macun kullanabilirsen kullan çünkü sıvı likit macun ciddi derece farkı gösteriyor lakin dediğim gibi kullanmak zor internetten araştır ya da bu işte tecrübeli birine ver o yapsın.

Kullanım hakkında detaylı video;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Laptoplarda sıvı metal, sıvı likit asla ve asla kullanmayın yönlendirmeyin. Uygulayan ne kadar profesyonel olursa olsun aradan sızıp chipset arızası ile sonuçlanıyor. Aman diyim sakın yapmayın.

Arkadaşlar laptopumu 2 yıldan uzun süredir kullanıyorum ve artık termal macun değiştirme vaktimin geldi sanırım. Eskiden aynı oyunları oynarken maksimum 70 derece olan laptop son 2-3 aydır 85-90 ları görüyor hatta günlük kullanımda dahi 65-70'lerde geziyor şu anda bazen. Daha önce hiç denemedim termal macun sürmeyi bilgim hiç yok fakat videolardan bakarak yaparım diye düşünüyorum. Sizden yardım istediğim kısım hangi marka almam gerektiği konusunda. Ben kendim biraz araştırdım ve birkaç link bırakıyorum alta bunlar iyi sanırım ama hangisini almalıyım bilmiyorum. Laptoplarda bazı markaların macunları uzun vadede taşma yapıyor alınmaz falan demişlerdi mesela Thermal Grizzly Kryonaut için.

Honeywell PTM7950SP Phase Change Silicone Grease - CPU Thermal Paste for Notebooks and Graphics Cards (turuncu olanı)

MX-4 ve MX6'nın değerleri fiyatına kıyasla çok iyi. Uzun zaman MX-4 kullandım Monster laptopta sonra doymadım sıvı likit kullandım ve sonuç chipset yandı. MX-4 alıp underwolt ile desteklersen ısınmanın önüne geçersin. Benim Monster yükte 67'yi geçmiyordu rahmetli.

Uygulamak biraz çetrefilli ama sıvı likit macun kullanabilirsen kullan çünkü sıvı likit macun ciddi derece farkı gösteriyor lakin dediğim gibi kullanmak zor internetten araştır ya da bu işte tecrübeli birine ver o yapsın.

Kullanım hakkında detaylı video;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam uygulama kısmını yaparım diye tahmin ediyorum el işçiliğim fena değildir ince işlerde kapton bant ile önlem alıp falan düzgünce uygulayabilirim. Ama ben laptobumu çok fazla sırtımda taşıyorum bir yerlere yani dik pozisyonda çok uzun süreler kalıyor. Okuduğuma göre sabit kalmadığında laptop yatay şekilde bir yerden sonra akma yapabiliyormuş sanırım. Bu kısım korkutuyor beni. Isınma sorununu çözeyim derken birden laptobu çöpe atmak istemiyorum açıkçası.

O zaman problem olabiilir dostum;

bunu alabilirsin o zaman, bu sıvı likit harici gördüğüm en iyi macun. Lakin orijinal ve tarihi geçmemiş bir macun olması açısından satıcıya dikkat et.
Bu modele ve bayağı bir modele daha laptoplarda bir süreden sonra taşma yapıyor yazmış çok fazla kişi forumlarda o garip geldi bana. Bir iki de değil çok fazla kişi var yazan. Hadi sıvı metali geçtim termal macun alayım diyorum onu da bulmak çok zor hangi modele baksam laptopta olmaz deniyor.

PTM7950 kullanın. MX 4-6 falan hepsi hikaye pump-out canavarları.
Aklımda bu marka var şu anda. Birkaç kişi daha önermiş önceden birilerine başka yerlerde görmüştüm. İletkenlik değeri 8.5 falan diyordu mesela o az mı yeterli olur mu bilemedim. Bazıları 11 iletkenlik konusunda ama fena pump out oluyormuş denilene göre. Cooler master maker dı sanırım 11 olan ama önerilmiyor pek laptoplar için.

PTM7950 kullanın. MX 4-6 falan hepsi hikaye pump-out canavarları.
7958sp aldım hocam turuncu olanı bir tık daha iyi deniyordu geldiğine uygulayıp yazarım sonuçları.

Son düzenleme:

O modelde ısınma proglemi kronikmiş çözüm fanlar Full'de ve alttan fanlı bir soğutucu kullanmak.

O modelde ısınma proglemi kronikmiş çözüm fanlar Full'de ve alttan fanlı bir soğutucu kullanmak.
Honeywell ptm7950sp faz değişimli silikon gres - dizüstü bilgisayarlar ve grafik kartları için cpu termal macunu Bunun turuncu olanını aldım çok fazla kişi öneriyordu laptoplar için iyiymiş. Sipariş verdim herhalde 10 15 güne gelir. Şu an sadece tarayıcı açıkken cpu sıcaklığı 65 70 civarı gpu ise 55 60 larda geziyor. Eskiden ikisi de genel olarak 36 40 bandında gezerdi boşta. Sanırım macun değişimi ve fan temizliği fark yaratır.

Honeywell ptm7950sp faz değişimli silikon gres - dizüstü bilgisayarlar ve grafik kartları için cpu termal macunu bunun turuncu olanını aldım çok fazla kişi öneriyordu laptoplar için iyiymiş. Sipariş verdim herhalde 10 15 güne gelir. Şu an sadece tarayıcı açıkken CPU sıcaklığı 65 70 civarı GPU ise 55 60 larda geziyor. Eskiden ikisi de genel olarak 36 40 bandında gezerdi boşta. Sanırım macun değişimi ve fan temizliği fark yaratır.

Tabii ki düzenli fan temizlemek lazım.

Geri
Yukarı Alt