Çözüldü HP Victus 16 laptopta termal ped değişimi sonrası FPS düşüşü sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

talongod

Yetkin
Makaleler
5
Selam, arkadaşıma laptopa bakım yapmak adına gitmiştim. Faz değişenli bir termal ped uyguladık, adını hatırlamıyorum ama forumda çok önerildiğini biliyorum. En azından kutusu çağrışım yapıyordu. Her neyse, bu bakımdan sonra bilgisayarı arkadaşımın evinde açtığımda Cinebench testleri de yaptım, watt testleri de yaptım, herhangi bir sorun yoktu. Eve geldim, bilgisayarı açtım. DBD girdiğimde orta grafiklerde bile 120FPS alamadığımı gördüm. Ayrıca işlemci %25 ekran kartı %35 kullanılıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Sistem:
  • Ryzen 7 8845HS
  • RTX 4060M 120W
  • 32GB DDR5 5600MHZ RAM

Çözüm
BIOS resetten dolayi default hibrit moda almistir discrete deneyin.

Hallettim hocam, arkadaş termal pedin jelatinini sökmeden takmış. Allah'tan bir sorun teşkil etmeden fark edip düzelttik. Jelatinleyken 80W 80 dereceydi GPU, şu an 120W 75 zor görüyor.
Bios resetten dolayi default hibrit moda almistir discrete deneyin.

BIOS resetten dolayi default hibrit moda almistir discrete deneyin.

Hallettim hocam, arkadaş termal pedin jelatinini sökmeden takmış. Allah'tan bir sorun teşkil etmeden fark edip düzelttik. Jelatinleyken 80W 80 dereceydi GPU, şu an 120W 75 zor görüyor.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…