aran5755152
Çalışkan
HP Victus 16 R0047NT laptop ile uyumlu SSD önerisi yapar mısınız?
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe belirlemedim hocam. 2 TB SSD arıyorum ne olursa olsun şeklinde.Net bütçeniz ya da belirlediğiniz bütçe aralığı varsa belirtin.
Şahsen önerim Kingston FURY Renegade olur: Amazon.com.trBütçe belirlemedim hocam. 2 TB SSD arıyorum ne olursa olsun şeklinde.
990 Pro da yakın fiyatta hocam. Onun için yorumunuz nedir?Şahsen önerim Kingston FURY Renegade olur: Amazon.com.tr
Bence Samsung 990 Pro modeli, aradaki 1000 TL'ye yakın fiyat farkına değmez. Aralarındaki farklardan biri şu: Samsung 990 Pro 2 TB modeli 1200 TBW, Kingston FURY Renegade 2 TB modeli ise 2000 TBW garanti sunuyor. Bu TBW değerlerini kale almalı mıyız? Açıkçası almamalıyız zira SSD'yi kullanırken bu değerlere çok yüksek ihtimalle ulaşmayacaksınız ki SSD'nin ömrünü de belirleyen bir değer değil. Bildiğim kadarıyla söz konusu TBW değerlerine ulaşılması durumunda SSD garanti dışı kalıyor.990 Pro da yakın fiyatta hocam. Onun için yorumunuz nedir?
Bence Samsung 990 Pro modeli, aradaki 1000 TL'ye yakın fiyat farkına değmez. Aralarındaki farklardan biri şu: Samsung 990 Pro 2 TB modeli 1200 TBW, Kingston FURY Renegade 2 TB modeli ise 2000 TBW garanti sunuyor. Bu TBW değerlerini kale almalı mıyız? Açıkçası almamalıyız zira SSD'yi kullanırken bu değerlere çok yüksek ihtimalle ulaşmayacaksınız ki SSD'nin ömrünü de belirleyen bir değer değil. Bildiğim kadarıyla söz konusu TBW değerlerine ulaşılması durumunda SSD garanti dışı kalıyor.
Araştırdım ve 3DMark gibi programlarla yapılan testlerde 990 Pro modelinin daha iyi sonuçlar verdiğini, genel olarak hızlı ve kararlı çalıştığını gördüm. Ayrıca Samsung 990 Pro ile gelişmiş özellikleriyle beraber kullanabileceğiniz Samsung Magician isimli bir yazılım mevcut, hoş bir yazılım bence, YouTube'dan ya da tarayıcınızdan yazılımla ilgili bilgi edinebilirsiniz. Fazla ayrıntıya girmemizin gereksiz olacağını düşünüyorum zira iki model de kalite anlamında üst seviyelerde yer alıyor. Alacağınız SSD'nin fiyatının sizin için pek önemli olmadığını ve 990 Pro'nun bazı testlerde önde olduğunu düşünerek 990 Pro'nun da kesinlikle alınabilir olduğunu söyleyebiliriz. Kısacası iki model de birbirine yakın, ikisi de kaliteli ürün ama 990 Pro testlere göre daha önde yer alıyor. Aradaki fiyat farkını ödemek istemezseniz FURY Renegade, "ödeyebilirim" düşüncesindeyseniz ve yazılımı vs. hoşunuza gittiyse 990 Pro alabilirsiniz.
Bu iki model için dilerseniz yeni konu oluşturun ve daha bilgili ya da deneyimli üyelerden de fikir alın, tercih sizlerin.
İşletim sistemi kurup oyun amaçlı kullanacağım sadece. SSD zorlayabilen bir program kullanmıyorum açıkcası. Yani SN580 de yeterli olur diyorsunuz hocam?@aran5755152, eğer sadece oyun amaçlı kullanılacaksa ve işletim sistemiyle beraber SSD'yi zorlayabilen bazı programlar kurulmayacaksa paylaştığınız modeli alabilirsiniz. Sadece oyun için aradaki 2000 TL fiyat farkını ödemenize hiç gerek yok. Ayrıca uzun yükleme süreleri, kaplamaların geç yüklenmesi gibi sorunlar yaşamazsınız.