HP Victus 16 Ryzen 7 7845HS & RTX 4060 laptopta harici monitörde renkler koyu görünüyor

Ext4

Gelişen
HP Victus 16 Ryzen 7 7845HS ve RTX 4060 modelli bir laptop kullanıyorum. Harici bir monitör bağladığımda ekrandaki renkler, laptop ekranına göre çok daha koyu görünüyor. Nvidia Denetim Masası’ndan görüntü ayarları dahil tüm ayarları yaptım. Monitörü kasaya bağladığımda olması gereken renkleri veriyor fakat laptopa harici olarak bağladığımda renkler çok koyu şekilde geliyor. İki monitör ve bir televizyon ile denedim, hepsinde aynı sorunu yaşadım.

Sorununuz için aşağıdaki adımları izleyerek çözüm bulabilirsiniz:

1. Ekran Renk Profili Kontrolü:
- Windows arama çubuğuna "Renk Yönetimi" yazın ve açın.
- Açılan pencerede "Renk Profilleri" sekmesine geçin.
- Harici monitörünüz için uygun bir profil seçin veya "Varsayılan ayarları yükle" seçeneğini kullanarak fabrika ayarlarına dönebilirsiniz.

2. Grafik Kartı Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Nvidia Denetim Masası'nı açın ve "Ekran" bölümüne gidin.
- "Renk Ayarları" seçeneğini kontrol edin ve "Yüzde 100" olarak ayarlandığından emin olun. Ayrıca "Yüksek Dinamik Aralık (HDR)" seçeneğini devre dışı bırakmayı deneyin, bu bazı monitörlerde renklerin daha koyu görünmesine neden olabilir.

3. Monitör Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Harici monitörün ayarlarını kontrol edin; parlaklık, kontrast ve renk sıcaklığı ayarlarını yapın.
- Monitör menüsünden "Fabri ayarları" seçeneği varsa, bunu gerçekleştirerek monitorü sıfırlamayı deneyin.

4. Kablo ve Bağlantıları Kontrol Edin:
- Bağlantı kablosunun (HDMI, DisplayPort, vb.) sağlam olduğundan emin olun. Farklı bir kablo denemek de işe yarayabilir.
- Monitörü farklı bir port üzerinden bağlamayı da deneyin (örneğin, HDMI yerine DisplayPort).

5. Güncelleme ve Sürücü Kontrolü:
- Hem monitör hem de laptopun grafik kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. En son sürücüleri HP’nin ve Nvidia’nın resmi web sitelerinden indirebilirsiniz.

6. Windows Görüntü Ayarlarını Kontrol Edin:
- Windows "Ayarlar" menüsüne gidin, ardından "Sistem" ve "Ekran" sekmesine tıklayın.
- "Gelişmiş görüntü ayarları" kısmından ekran çözünürlüğünün ve yenileme hızının doğru ayarlandığını kontrol edin.

Bu adımlar sorununuzu çözmede yardımcı olmalıdır. Eğer hala renk sorunları yaşıyorsanız, monitörün teknik detaylarını ve hangi bağlantıyı kullandığınızı belirtebilirseniz, daha özelleşmiş bir yardım sunabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…