Çözüldü HP Victus 16 s-0023nt için RAM yükseltmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ramicevic

Gelişen
Arkadaşlar merhaba, dizüstü bilgisayarımda 2x8 GB 5600MHz CL 46 şeklinde bulunan RAM'leri 2x16 GB şeklinde değiştirmek istiyorum. Bunun için de bu ürünü F/P olarak uygun buldum ve uyumlu olacağını düşünüyordum. Yine de satıcı siteye bir sorayım dedim fakat uygun olmadığı yanıtını aldım bana verilen yanıt doğru gelmedi bir de size sormak isterim. Siparişi vermiştim uyumlu değilse iptal etmek durumunda kalacağım sizin önerilerinize de açığım.

Bir de bu şekilde Single RAM alıp ikisini birlikte taksam Dual channel olarak çalışır değil mi bazı yerler çalışmayacağına dair şeyler okudum.

Çözüm
Cihazda çift bellek yuvası var. Her ne kadar mevcut bellekler 5600 MHz olsa da 5200 MHz modüllerin çalışmaması için bir sebep yok.

Bir de bu şekilde Single RAM alıp ikisini birlikte taksam Dual channel olarak çalışır değil mi bazı yerler çalışmayacağına dair şeyler okudum.

Çalışabilir ama tavsiye etmem. Bellekte uyum sorunu sistemin yavaş çalışmasına, mavi ekran vermesine veya hiç açılmamasına sebep olabilir.
Cihazda çift bellek yuvası var. Her ne kadar mevcut bellekler 5600 MHz olsa da 5200 MHz modüllerin çalışmaması için bir sebep yok.

Çalışabilir ama tavsiye etmem. Bellekte uyum sorunu sistemin yavaş çalışmasına, mavi ekran vermesine veya hiç açılmamasına sebep olabilir.

Çözüm

Hocam ama aynı üründen 2 adet aldım zaten. Dual kit yerine aynı üründen 2 adet kullanacağım Crucial direkt Micron üretimi çip kullanıyor. Farklı çiplerle geleceklerini sanmıyorum.

Herkese selam.

Anakartın özelliklerine baktığım da maxiumum 64 GB RAM takabileceğimi gördüm ama HP'nin kendi sitesi ve teknik hizmeti maximum 16 GB RAM takabileceğimi söyledi. Zaten bilgisayarın üzerindeki RAM 16 GB bu 16 GB'a mahsur mu kalacağım merak ediyorum? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayarımın özellikleri:

HP Victus by HP gaming laptop 15-FA0XXX
  • İşlemci: i7-121700h
  • Ekran kartı: NVIDIA 3050 Ti.
  • RAM: 16 GB DDR4.
  • Anakart: 15-FA0xxx

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt