4 gün kadar önce aynı sourunu yaşamaya başladım, kullandığım cihaz HP Victus 16 16-S0047NT modeli. Çözüm olarak sunulan hall sensör kablosunu söktükten sonra problem ortadan kalktı ancak kapağı kapatarak cihazı uyku moduna alma özelliğinden mahrum kaldığım gibi ilginç bir şekilde işlemcim yük altında maksimum 45 watt olarak çalışmaya başladı.
Kabloyu tekrar takıp test ettiğimde eskisi gibi 65 wattt maksimum 60 watt stabil şekilde çalıştı. Ayrıca cihazım performans modunda iken ve hall sensör kablosu takılı iken cihazım boşta 34-36 derecelerde gezerken, hall sensör kablosu takılı değilken boşta 50-55 derecelerde geziyor. Bunun sebebini daha çok test yaparak çözmeye çalıştım ve cihazın fanları sıcaklık 60 65 dereceleri görmediği sürece çalışmıyor, sensör kablosu takılı iken 40-45 dereceleri gördüğünde fanlar çalışmaya başlıyordu ve cihazı serin tutuyordu.
Şikayetvar ve diğer forumlarda aynı sorunu yaşayan çok sayıda insan gördüm. Şimdi bu cihaz, tasarım mühendislik gibi üretim hatası kaynaklı ayıplı ürün kategorisinde sayılır mı? Sayılır ise iade veya değişim için tüketici mahkemesine başvuracağım.