Çözüldü HP Victus 16-S0023NT CPU fanı bozuldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mehmet Can Vardar

Uzman
Geliştirici
Yer
İzmir, Türkiye
Merhaba, HP Victus 16-S0023NT modeli olan bir oyuncu laptopu kullanıyorum. Dün gece saatlerinde CPU fanım bozuldu ve kullanılamaz hale geldi. Bilgisayarıma uyumlu fan buldum ancak yurt dışından temin edilebiliyormuş. Bilgisayarı bu şekilde kullanmam herhangi bir sorun teşkil eder mi? Pusat Notebook Soğutucusu | Monster Notebook Bu soğutucu ile kullansam faydası olur mu? Son olarak da bilgisayarıma uyumlu bir fan nasıl bulabilirim?

Çözüm
CPU'nun hız aşırtma özelliğini devre dışı bıraktım, sonrasında CPU en fazla 78 dereceleri görmeye başladı daha da üstüne çıkmıyor. GPU'da en fazla 81 derece gördüm.
GPU fandan gelen hava biraz sizi kurtariyor o zaman. Hiz asirtma ozelligi derken Turbo Boost'u kastediyorsaniz, kapatmanin performansa etkisi olacaktir. Kalici bir cozum degil maalesef.
Benim cihazımla uyumlu bir Fan'ı internetten edinebilir miyim?
Acikcasi AliExpress'te var ancak biraz tuzlu bir fiyat odeyebilirsiniz gibi.

Bilgisayarı bu şekilde kullanmam herhangi bir sorun teşkil eder mi?
Kesinlikle. CPU fani olmadan en ufak bir yukte throttle yiyeceksinizdir veya sisteminiz kapanacaktir. Dereceleriniz ne durumda?
Sorunu yine de ortbas etmis oluyorsunuz. Bu sogutucu ile laptopa giren temiz hava artar ancak CPU faniniz bozuk oldugu icin o havayi atabilecek bir fan yok. Bu yuzden pek bir fark olmayacak acikcasi.
Son olarak da bilgisayarıma uyumlu bir fan nasıl bulabilirim?
Garantisi varsa iletisime gecin derim.

Kesinlikle. CPU fani olmadan en ufak bir yukte throttle yiyeceksinizdir veya sisteminiz kapanacaktir. Dereceleriniz ne durumda?

Sorunu yine de ortbas etmis oluyorsunuz. Bu sogutucu ile laptopa giren temiz hava artar ancak CPU faniniz bozuk oldugu icin o havayi atabilecek bir fan yok. Bu yuzden pek bir fark olmayacak açıkçası.

Garantisi varsa iletisime gecin derim.

CPU'nun hız aşırtma özelliğini devre dışı bıraktım, sonrasında CPU en fazla 78 dereceleri görmeye başladı daha da üstüne çıkmıyor. GPU da en fazla 81 derece gördüm.

Garantisi cihazın içini açtığım için gitmiştir diye düşünüyorum. Benim cihazımla uyumlu bir Fan'ı internetten edinebilir miyim?

CPU'nun hız aşırtma özelliğini devre dışı bıraktım, sonrasında CPU en fazla 78 dereceleri görmeye başladı daha da üstüne çıkmıyor. GPU'da en fazla 81 derece gördüm.
GPU fandan gelen hava biraz sizi kurtariyor o zaman. Hiz asirtma ozelligi derken Turbo Boost'u kastediyorsaniz, kapatmanin performansa etkisi olacaktir. Kalici bir cozum degil maalesef.
Benim cihazımla uyumlu bir Fan'ı internetten edinebilir miyim?
Acikcasi AliExpress'te var ancak biraz tuzlu bir fiyat odeyebilirsiniz gibi.

Çözüm
Hocam emin misiniz bozulduğuna? Omen GamingHub kaldırınca CPU fanı devreye girmiyordu GPU fanı çalışıyordu, sadece aşırı derece de ısınmaya başlayınca CPU fanıda devreye giriyordu. Uygulamasını kaldırıp yeniden yükler misiniz belki sürücülerinin de sorun olmuş olabilir? Bunu bende başta böyle sanmıştım format attığımda meğersem uygulaması olmayınca beraber fanlar çalışmıyordu. Ama sizin bozulmuşta olabilir.

Hocam emin misiniz bozulduğuna? Omen Gaming Hub kaldırınca CPU fanı devreye girmiyordu GPU fanı çalışıyordu, sadece aşırı derece de ısınmaya başlayınca CPU fanıda devreye giriyordu. Uygulamasını kaldırıp yeniden yükler misiniz belki sürücülerinin de sorun olmuş olabilir? Bunu bende başta böyle sanmıştım format attığımda meğerse uygulaması olmayınca beraber fanlar çalışmıyordu. Ama sizin bozulmuşta olabilir.

Yok hocam fandaki yelpazede de kırılma var, komple çıkardım Fan'ı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt