HP Victus 16 S0050NT sıcaklıkları normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yasindagasan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 182
  • Etiketler Etiketler
    oyun

yasindagasan

Tanınmış Üye
Arkadaşlar merhaba,

Şu anda Epic Games üzerinden Cyberpunk 2077 indiriyorum ve sıcaklıklarım gördüğünüz üzere. Laptop markam HP Victus 16 S0050NT (Ryzen 7 7840HS RTX 4060). Sadece oyun indirirken değil herhangi bir şey indirirken bir anda fanlar çok yüksek RPM'lere çıkıyor. Şu anda da oyun indirirken bu derecelerde normal mi? CPU 79 derece sabit.

1731265467064.png

Aynı ürüne sahibim, işlemcideki sıcaklık anormal gibi geldi bana. Örneğin şu anda Steam'de oyun indiriyorum:

1731265727127.png

Stok termal macunu değiştirme zamanınız gelmiş olabilir veyahut CPU'yu başka bir program da sömürüyor olabilir, Görev Yöneticisi'ni kontrol ettiniz mi?

Epic Games şu anda açık mı ekranda? Eğer açıksa kapatır mısınız? Arka planda yapsın yüklemeyi. Uygulamanın optimizasyonu çok kötü, indirme olmasa bile ekrana geldiği anda işlemciyi yormaya başlıyor.

Oyunlarda aldığınız değerler ne durumda bu arada?

Epic Games şu anda açık mı ekranda? Eğer açıksa kapatır mısınız? Arka planda yapsın yüklemeyi. Uygulamanın optimizasyonu çok kötü, indirme olmasa bile ekrana geldiği anda işlemciyi yormaya başlıyor.

Oyunlarda aldığınız değerler ne durumda bu arada?
Şu an Discord'dan yayın açık ve dediğiniz gibi kapatıp arka planda sağlıyorum indirmeyi 61 dereceye sabitlendi normal mi? Oyun testi yapamadım daha ilk indirdiğim oyun şu an ama testlerde bir problem olmadı.

Aynı ürüne sahibim, işlemcideki sıcaklık anormal gibi geldi bana. Örneğin şu anda Steam'de oyun indiriyorum:

Eki Görüntüle 97562

Stok termal macunu değiştirme zamanınız gelmiş olabilir veyahut CPU'yu başka bir program da sömürüyor olabilir, Görev Yöneticisi'ni kontrol ettiniz mi?
Cihazı bugün 2. el aldım 8 ay önce alınmış cihaz. Ben gerekli testleri yaptım sıcaklıkta bir sorun yoktu ancak indirme yaptıkça sürekli böyle oluyor.

Discord'daki yayının açık olduğunu ve indirmenin arka planda olsa dahi devam ettiğini düşünürsek normal gözüküyor. Oyun esnasında kaç dereceleri görüyorsunuz?
Hocam dediğim gibi daha oyun oynamaya fırsatım olmadı ilk indirdiğim oyun :)

Discord'daki yayının açık olduğunu ve indirmenin arka planda olsa dahi devam ettiğini düşünürsek normal gözüküyor. Oyun esnasında kaç dereceleri görüyorsunuz?
Yayını kapattım ve sıcaklık 57-60 arası dolanıyor.

Sorun Epic Games'ten kaynaklı açtığım an işlemci 75 derece oluyor ancak arka planda 57-60 derece arası sabit. Peki bu sıcaklık normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dediğim gibi daha oyun oynamaya fırsatım olmadı, ilk indirdiğim oyun. :)
Ben yazdıktan sonra düzenlemişsiniz, şimdi fark ettim.

Yayını kapattım ve sıcaklık 57-60 arası dolanıyor.

Sorun Epic Games'ten kaynaklı. Açtığım an işlemci 75 derece oluyor ancak arka planda 57-60 derece arası sabit. Peki bu sıcaklık normal mi?
İndirme işlemi sırasında 57-60 derece çok yüksek bir değer değil, normal gibi. Testler yaptığını söylemişsin, testlerde kaç dereceleri gördüğünü hatırlıyor musun?

Ben yazdıktan sonra düzenlemişsiniz, şimdi fark ettim.

İndirme işlemi sırasında 57-60 derece çok yüksek bir değer değil, normal gibi. Testler yaptığını söylemişsin, testlerde kaç dereceleri gördüğünü hatırlıyor musun?

Evet hocam Cinebench R23'te 5 dakika da prize takılı değildi. Maksimum 92'yi gördü sonra fanlar fulleyince ortalama 78 80'lerde takıldı Multi Core testinde.

İndirme hızına göre bile uçabilir sıcaklıklar. Normal.

11 ile indiriyor hocam normal mi o halde? İnternetim 100Mbps Ethernet ile 94 Speed alıyorum indirirken 11 civarında dolanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı Alt