Selamlar, mühendislik çizimlerinde ve evden çalışmada kullanılmak üzere 30000 lira civarında bir laptop arayışındayım, Monster laptoplara da baktım ama onlar hep DDR4 eski nesil. Benim de gözüme Amazon'da indirimde olan bu ürün takıldı, Ryzen 5 7640HS 16GB RTX 4050 1TB SSD var, seneye RAM'ini 32 GB'a yükseltirsem gayet sorunsuz ve güzel bir ürün gibi duruyor, Sizce bu fiyata daha iyi Laptop var mıdır ?
Selamlar, mühendislik çizimlerinde ve evden çalışmada kullanılmak üzere 30000 lira civarında bir laptop arayışındayım, Monster laptoplara da baktım ama onlar hep DDR4 eski nesil. Benim de gözüme Amazon'da indirimde olan bu ürün takıldı, Ryzen 5 7640HS 16GB RTX 4050 1TB SSD var, seneye RAM'ini 32 GB'a yükseltirsem gayet sorunsuz ve güzel bir ürün gibi duruyor, Sizce bu fiyata daha iyi Laptop var mıdır ?
O fiyat bantlarında 4060'lı modeller var. 4050 almak mantıklı değil. Nitro 16'lara bakabilirsiniz fakat bütçeyi biraz aşmanız gerekecek. Aşamam derseniz buna bakabilirsiniz.
Limit sorunlarını ben de gördüm evet, o zaman araştırmalarımı Nitro modellerine yönlendireyim teşekkürler.
Excalibur hakkında düşünceleriniz nelerdir ?
O fiyat bantlarında 4060'lı modeller var. 4050 almak mantıklı değil. Nitro 16'lara bakabilirsiniz fakat bütçeyi biraz aşmanız gerekecek. Aşamam derseniz buna bakabilirsiniz.
Limit sorunlarını ben de gördüm evet, o zaman araştırmalarımı Nitro modellerine yönlendireyim teşekkürler.
Limit sorunu yok. Acer aldığınız zaman manuel o limiti gene koymanız gerekecek. Kaldı ki HP'nin koyduğu limitler gerçekten yüksek limitler, sistemin gücünü etkileyecek bir limiti yok.
Limit sorunu yok. Acer aldığınız zaman manuel o limiti gene koymanız gerekecek. Kaldı ki HP'nin koyduğu limitler gerçekten yüksek limitler, sistemin gücünü etkileyecek bir limiti yok.
Ben sadece resmi satıcılardan alma taraftarıyım, ya Amazon Hepsiburada satıcılarından ya da bizzat Monster bayisinde gidip elden almayı düşünüyorum, bir çok yerde görüyorum hatalı ürün gönderip çok uğraştırıyorlar.
Peki HP ile monster arasında kalsanız hangisini seçersiniz, monsterda da limitler var sanırım, 4050 ekran kartı için 80 watt demişler mesela.
Recep Baltas'in yaptigi testlerde 80 derece 20W olan Victus'ta limit sorunu yok?
Nitro 5 serisini iyi bir macun ile kullandiginizda 93 derece 120W goren kullanicilar bile var. 4050 Nitro'lar Geekbench'te 4060 Victuslardan 3-5k geride.
Nitro 5 R7 4800 cihazimda tam yukte 70W 57 derece gibi bir deger gordum stok macun ile. Kaniti Technopat ve Techolay profil mesajlarimda var.
4060 ve 12650H alinabilecek en iyi cihazlardan biri. Kendi HP'nizi yuceltmek icin guzel cihazlara laf atmayin. Ekran kalibrasyonu gibi uretimsel sorunlari saymiyorum bile.