Raz0r

Uzman
HP Victus RTX 3050 laptopum var. Ekran kartı driverları ve Windows güncel. Şarja takılı kullanıyorum. FC 26'da her maçın 2. yarısı arkadaşımla offline oynarken 2. yarıda oyun birden 3 FPS oluyor ve düzelmiyor. 60 FPS sabit oynuyorum oyunu. Nasıl çözebilirim?

HP Victus RTX 3050 laptopum var. Ekran kartı driverları ve Windows güncel. Şarja takılı kullanıyorum. FC 26'da her maçın 2. yarısı arkadaşımla offline oynarken 2. yarıda oyun birden 3 FPS oluyor ve düzelmiyor. 60 FPS sabit oynuyorum oyunu. Nasıl çözebilirim?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edin:

1. Oyun Grafik Ayarlarını Kontrol Edin:
- FC 26 oyun içi grafik ayarlarını düşürün. Özellikle gölgeler, doku kalitesi ve anti-aliasing ayarlarını düşürmek FPS iyileşmesi sağlayabilir.

2. Arka Plandaki Uygulamaları Kapatın:
- Oyun oynarken, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Görev Yöneticisi'ni (Ctrl + Shift + Esc) açarak hangi uygulamaların çalıştığını görebilir ve kapatabilirsiniz.

3. Soğutma Sorunlarını Kontrol Edin:
- Laptopun fanlarının ve hava deliklerinin temiz olduğundan emin olun. Aşırı ısınma FPS düşüşüne neden olabilir. Laptopu serin bir yüzeye koyun ve yeterli havalandırma sağladığınızdan emin olun.

4. Güç Seçeneklerini Ayarlayın:
- Windows’un güç ayarlarını “Yüksek Performans” moduna alın. Bunu Kontrol Paneli > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri yolunu takip ederek yapabilirsiniz.

5. Ekran Kartı Ayarlarını Düzenleyin:
- NVIDIA Denetim Masası'na gidin ve “Performans” modunu seçin. Oyun için optimize edilmiş ayarları tercih edin.

6. Yazılımdaki Hataları Kontrol Edin:
- Oyunun en son yamanın (patch) yüklü olduğundan emin olun. Geliştirici tarafından herhangi bir güncelleme varsa güncelleyin.

7. Oyun Dosyalarını Doğrulayın:
- Oyun dosyalarınızın bozulmadığından emin olmak için oyun platformu (Steam, Origin, vb.) üzerinden dosya doğrulama işlemini yapın.

8. Sürücüleri Kontrol Edin:
- Eğer bir hata varsa, NVIDIA sürücülerini tamamen kaldırıp en son sürümü yükleyin (DCH veya standart sürücü kullanılabilir).

Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, lütfen laptopun ısı ölçümleri, işlemci ve RAM durumunu kontrol edip detayları paylaşın.