Merhaba, HP Z840 Server aldım. Ufak tefek işler yapacağım. Ubuntu Server 22.04 LTS yüklemeye çalışıyorum ama bir türlü başaramadım. BIOS ayarları normal bilgisayara göre çok farklı. Yaptığım işlemleri anlatayım.
Bu ubuntu server'ı yüklemeye çalışırken karşılaştığım hata.
BIOS ayarlarında "Configure Legacy Support and Secure Boot sekmesinde neyi seçmeliyim bilmiyorum.
Yeni yazacağım diski Windows'ta rufustan mı yazmalıyım, yoksa hatalı yüklenmiş olan Ubuntu'dan mı?
- Ubuntu resmi sitesinden iso dosyasını indirdim ve rufus ile hem MBR hem GPT olarak yazdım. Rufusta start'a bastıktan sonra DD image ve bir şey daha vardı. İki seçeneği de denedim.
- Bu olmayında desktop sürümü yükleyeyim dedim ama o da olmadı diye düşünürken desktop sürümü yükleme esnasında hata verdiği halde bilgisayara yüklendi. Yüklenen sürüm ile ssh bağlantısı yapamadım. Her seferinde bir hata ile karşılaştım.
Bu ubuntu server'ı yüklemeye çalışırken karşılaştığım hata.
BIOS ayarlarında "Configure Legacy Support and Secure Boot sekmesinde neyi seçmeliyim bilmiyorum.
Yeni yazacağım diski Windows'ta rufustan mı yazmalıyım, yoksa hatalı yüklenmiş olan Ubuntu'dan mı?