HTPC sistemde Windows 7 Donuyor

Geçen gün Eski Televizyonum için HTPC topladım. Ubuntu 12.04 vardı hard diskin içinde. Rahat çalışıyordu sıfır sıkıntıydı. Media Center çalıştırmak için Windows 7 kurdum. Kurarken yeniden başlatılıyor kısımlarında cihaz takılıyordu. Kapanıyor derken birden donuyordu, mouse falan hareket etmiyordu. Devam ettim manuel olarak farklı şeyler deneyerek masaüstüne ulaştım. Driver kurdum sonra kapata tıkladım ve yine dondu. Bir 25dk izin vermeme rağmen oynamıyordu. Cihaz darboğaz da yapmıyor. Sıcaklıklar da tam değerinde, yeni formatlı ve yeni toplanmış sıkıntı ne olabilir? (Windows 7 DVD'si ile kuruldu DVD sağlam )

(Biraz dağınık kusura bakmayın)

Ekran Kartı Sıcaklığı46 Derece
Genel Sıcaklık58 Derece
HDD ve Güç Yönetim kısmı Sıcaklığı38 Derece
CPU Sıcaklık63 Derece

IDE portlu HTPC mi olur allasen hocam. Sistemin ahı gitmiş vahı kalmış. Aradan AGP portu mu o diye baktım yani. LPT poru var sistemde ya.

Windıws 7 ile sorun varsa Ubuntu kullanmaya devam edin. Bu sisteme BIOS güncelleme vs bile bulamayız. Elimdeki ASUS Vivostick PC bile bundan daha güçlü olabilir.

HTPC için bile fosil bir sistem, harcadığı güç sarfiyatına değmez yani. Amacına yönelik olarak TV BOX alman çok daha iyi olacak. TV BOX'ların güç tüketimi de az, HDD ve CD ROM gibi bir gürültüsü de yok. İllaki ben bununla devam edeceğim derseniz XP'de deneyin bir de.

Cihaz aslında bayağı eski linksys DMA2200 extender ve Casper sinema PC karışımı DVD sürücüsü ise Beko Player 2006'dan gelmekte TV tuner ise Cisco'nun (?) modeli ortaya karışık bir şey çıktı böyle ortaya.

Son düzenleyen: Moderatör:
XP kur, belki benle yaşıttır o parçalar.

Gelişmelerden haberdar ederim şimdi xp yi kurmayı deneyeceğim

@pesimist34 böyle bir cihaz gerçekten çok mu abartı ve eski? Kasayı kapattım ve Vista centre Edition kurdum sıkıntısız tam tamına 5 saat çalıştı ve bayağı bir canlı yayın izledim sonra YouTube TV'ye girdim (evet WMC hala YouTube destekliyor) TV ünitesi sıcaklığa dayanamayıp koku yapmaya başladı ve bende makineyi kapatmak zorunda kaldım şunu söylemeliyim ki gerçekten çok güzel deneyim yaşattı keşke suntanın dayanabileceği dereceyi hesaba katabilseydim.

Son düzenleme:
7'den sonra Vista'nın akıcı çalışması ilginç. Ben orada o cihazdan tam olarak olmaz demedim, güç sarfiyatına değmez demiştim. Sizin için eskiden kalan bir sistem olur, anısı olur o ayrı. 5 saat iyiymiş, sonrasında suntadan mı koku geldi yoksa bir ütü kokusuna benzer bir koku mu?

Tencerenin altına koyulan tahta gibi ılık bir koku yavaş yavaş etkisini gösterdi.

Şimdi baktım sunta değilmiş Televizyon yanıyormuş! hdmi ile çıkış verince televizyonun üstünden hafif bir duman geldiğini gördüm

"AMAN TANRIM" didim

sigortalar attıktan sonra Panasonic marka 3 adet kondansatör patladı televizyonun içinden konu kapanabilir sorun çözüldü

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…