Arkadaşlar selam. Bugün laptopumun fanlarını temizlemek için arka kapağını söktüm ve fanlardan sonra termal macunu da yenileyecektim. Ancak fan vidalarını sökerken bataryanın altından bir duman çıkmaya başladı ve bayağı kötü kokuyordu. Hemen batarya vidalarını söktüm ve çıkarttım. Batarya kokmuyordu ama bataryanın olduğu yerden bayağı bir koku geliyordu. Sizce ne yapmalıyım? Arıza bataryada mıdır yoksa anakartta mıdır? Arıza tespiti ve tamir yapabilecek güvenilir bir yer biliyor musunuz, İstanbul Anadolu Yakası’nda? Huawei servis olarak KVK gösteriyor ama yorumları çok kötü. Bilemedim.
Yüksek ihtimalle bataryayı deldiniz. İyi ki patlamamış ya da alev almamış. Ucuz kurtulmuşsunuz gerçekten. Yetkili servisine göndermek yerine bilindik servislerden birine gönderebilirsiniz.
Anladığım kadarıyla bu temizlik işlemi sırasında bataryayı çıkartmamışsınız? Neden bilinçsiz işlem uyguluyorsunuz anlamıyorum. Yetkili servise gönderebilirsiniz ancak yeni batarya almanız tavsiyem fiyat illa ki çıkacaktır zaten. Yetkili servise gönderirseniz garanti dışı olur cihaz büyük ihtimal. Ayrıca genelde heatsink'i sökmekte garanti dışı bırakır.
Yüksek ihtimalle bataryayı deldiniz. İyi ki patlamamış ya da alev almamış. Ucuz kurtulmuşsunuz gerçekten. Yetkili servisine göndermek yerine bilindik servislerden birine gönderebilirsiniz.
Anladığım kadarıyla bu temizlik işlemi sırasında bataryayı çıkartmamışsınız? Neden bilinçsiz işlem uyguluyorsunuz anlamıyorum. Yetkili servise gönderebilirsiniz ancak yeni batarya almanız tavsiyem fiyat illa ki çıkacaktır zaten. Yetkili servise gönderirseniz garanti dışı olur cihaz büyük ihtimal. Ayrıca genelde heatsink'i sökmekte garanti dışı bırakır.