Huawei LG8245x6-50 modemde Wi-Fi'da hız sorunu

numan kaya

Gelişen
Bilgisayar degerlerim normal. Wi-Fi ile aldıgım hızlar çok kötü.
2.4GHz ve 5GHz denedim yine aynı sonuçları alıyorum.
Fiber geçmeden önce VDSL ile Wi-Fi üzerinden aldıgım degerler 40 ile 50 arasıydı.
Hangi cihaz ile hız testi yapsam sabit kalıyor 10 ile 15 arası hep sabit.
Modem markası: Huawei LG8245x6-50

Extra Tenda modemi router yaptım yine aynı hızları alıyorum Wi-Fi üzerinden.

Yardımcı olursanız sevinirim.

2.4GHz ve 5GHz ayırdım yine aynı.

++

Son düzenleme:
Wi-Fi hız sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem Yeniden Başlatma:
- Modemi kapatıp 30 saniye bekleyin, ardından tekrar açın. Bu, bazen ağ sorunlarını düzeltebilir.

2. Kanal Ayarları:
- Modem arayüzüne giriş yapın ve Wi-Fi kanal ayarlarını kontrol edin. 2.4GHz için genellikle 1, 6 veya 11. kanallar önerilir. 5GHz için ise 36, 40, 44 veya 48. kanalları deneyin.

3. Firmware Güncellemesi:
- Modeminizin yazılımını güncelleyin. Huawei’nin web sitesinden en son güncellemeleri kontrol edin.

4. Cihaz Yerleşimi:
- Modemi, evin ortası gibi merkezi bir yere yerleştirin. Duvarlar ve diğer engeller sinyali zayıflatır.

5. Bağlı Cihazları Kontrol Edin:
- Ağınıza bağlı olan cihaz sayısını kontrol edin. Çok fazla cihaz bağlıysa hızda düşme olabilir.

6. Ağ Güvenliği:
- Wi-Fi şifrenizin güvenli olduğundan emin olun. Açık bir ağ, başka kullanıcıların hızınızı etkilemesine neden olabilir.

7. Band Ayrıştırma:
- 2.4GHz ve 5GHz Bantlarını farklı isimlerle (SSID) ayırdığınızdan emin olun. Hangi frekansı kullandıklarını denemek için cihazları manuel olarak değiştirebilirsiniz.

8. Ethernet ile Bağlantı:
- Eğer mümkünse, modem ile bilgisayarınızı Ethernet kablosuyla bağlayarak hız testi yapın. Bu, kablosuz ağın sorunlu olup olmadığını anlamanızı sağlar.

9. Modem Resetleme:
- Yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, modem ayarlarını fabrika ayarlarına döndürmeyi düşünebilirsiniz. (Not: Bu, tüm ayarların silineceği anlamına gelir.)

Yukarıdaki adımları deneyin ve sonuçları gözlemleyin. Eğer sorun devam ederse, modem sağlayıcınızla iletişime geçmekte fayda var.

Malesef aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…