Çözüldü Huawei Matebook 14 Mavi Ekran Hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

y4vuzz

Başarılı
Toplamda 3 tane dump dosyası olması gerekirken en sonuncu bozuldu ve 2 tane kaldı...
Hatayı ilk aldığımda ekran siyah git gel yaptı. (Bu hata da dump alabildim)
İkinci hata YouTube videosu izlerken mavi ekran oldu.

Bu hatadan sonra ekran kartı sürücümü DDU ile silip en yeni WHQL sürücü yükledim. İşe yaradığını sanmıyorum çünkü 3. hata da aynı görseldeki gibi oldu fakat çok hızlı açılıp kapandı.

Üçüncü hata ise eski aldığım mavi ekran gibi olup hata kodunun olduğu kısmı video kapladı. Maalesef bilgisayar minidump alamadı.

Ayrıca lazım olabilir diye watchdog dökümlerini de ekledim.
(Bozuk olan 1 tane minidumpı 3. aldığım hata zannetmeyin. Daha eski olması lazım)

Huawei Matebook 14
R5 4600H
Vega7
16 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 29
Çözüm
Yeni minidump geldi. Yandex
Rich (BB code):
VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL (10e)
The video memory manager encountered a condition that it can't recover from. By crashing,
the video memory manager is attempting to get enough information into the minidump such that
somebody can pinpoint what lead to this condition.
Arguments:
Arg1: 000000000000002a, The subtype of the BugCheck:
Arg2: ffffaa88807574f0
Arg3: 0000000000000001
Arg4: 0000000000000000

Grafik kartı yöneticisi bir hatayla karşılaşmış. 0x2a tipindeki hatanın açıklamasına bakalım.*
Kod:
VidMm is trying to free the last reference to the currently displaying allocation.

Video belleği yöneticisi, grafik kartında şu an kullanılan bellek adresini temizlemeye çalıştığı için bir hata oluşuyor. Sürücü veya donanımsal kaynaklı olabilir. Şimdilik ekran kartı sürücüsünü güncellemenizi öneriyorum, oldukça eski görünüyor.

Rich (BB code):
6: kd> lmvm amdkmdag
Browse full module list
start             end                 module name
fffff804`8b8e0000 fffff804`8fce7000   amdkmdag   (deferred)             
    Image path: \SystemRoot\System32\DriverStore\FileRepository\u0362640.inf_amd64_6bb9035e420a69f4\B360602\amdkmdag.sys
    Image name: amdkmdag.sys
    Browse all global symbols  functions  data
    Timestamp:        Tue Oct 27 09:23:41 2020 (5F97BCED)
    CheckSum:         043D2BCF
    ImageSize:        04407000
    Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
    Information from resource tables:

Sadece minidumpları okudum, Realtek sürücülerinden patlamış.

Sürücüleri cihaz sitesinden elle indirip kurun, bakalım.

Bu arada üzün zamandır bir şeyin eksikliğini hissediyordum görev yöneticisinde meğer wi-fi kısmı kayıp olmuş sürücüyü kurunca geri geldi.

Hata 1 haftada falan tekrarlıyor. Şu anlık çözümü veriyorum herhangi bir şey olursa yine geri dönüş yaparım.

Garip. Bana kalırsa Windows Update dandik bi' sürücü kurdu yükseltiyorum diye, sonra patladı.

Garip. Bana kalırsa Windows Update dandik bi' sürücü kurdu yükseltiyorum diye, sonra patladı.
Windows yüzünden bu bilgisayarda en az 10 tane mavi ekran aldım... Yorucu.

ne kadar sürede bir patlak veriyordu?
Hocam videonun başlatma tuşuna basmam ile birlikte çerçeve mavi olup bilgisayar kapandı. Aşırı hızlı olduğu için foto alamadım, zaten hata kodu da göstermedi.

Olay görüntüleyicisinde hata aramaya çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…