Huawei telefonlar GBox olmadan rahatça kullanılır mı?

Huawei telefonlarda HarmonyOS işletim sistemi var ve Google uygulamaları kullanılamıyor bildiğiniz üzere. Bir tane Huawei cihaz düşünüyorum ancak bazı uygulamalar kullanılıyor mu emin değilim. Örneğin Whatsapp, Instagram ve YouTube önemli. Rahatça performans kaybı olmadan ya da GBox/GSpace gerektirmeden kullanmak mümkün mü bu uygulamaları? @Mithat Berhan

1- Harmony sadece Çin'de var. Avrupa ve Global'de EMUI.
2- WP ve Instagram sorunsuz native kullanılıyor. YT için ben de Gbox kullanıyordum ama EMUI 14.2'de MicroG kurunca ona gerek kalmadı ama Nova 9 için bir tık gerekebilir. Tarayıcıdan kullanmayı ya da alternatif yol kullanmayı deneyebilirisin. YT harici kullandığın Google uygulaması varsa söylersen ona bakabilirim.

Bazı Google uygulamaları indirince direkt çalışıyor. Mesela Google files, Google mesajlar. Bu tarz uygulamalarda ek bir şeye gerek yok eski telefondan aktarınca direkt çalıştılar.

Ek olarak birçok uygulama için alternatiflerin mevcut, ben Google maps yerine Petal ve Yandex kullanıyorum mesela bir süredie ve daha memnun kaldım.

1- Harmony sadece Çin'de var. Avrupa ve Global'de EMUI.
2- WP ve Instagram sorunsuz native kullanılıyor. YT için ben de Gbox kullanıyordum ama EMUI 14.2'de MicroG kurunca ona gerek kalmadı ama Nova 9 için bir tık gerekebilir. Tarayıcıdan kullanmayı ya da alternatif yol kullanmayı deneyebilirisin. YT harici kullandığın Google uygulaması varsa söylersen ona bakabilirim.

Bazı Google uygulamaları indirince direkt çalışıyor. Mesela Google files, Google mesajlar. Bu tarz uygulamalarda ek bir şeye gerek yok eski telefondan aktarınca direkt çalıştılar.

Ek olarak birçok uygulama için alternatiflerin mevcut, ben Google maps yerine Petal ve Yandex kullanıyorum mesela bir süredie ve daha memnun kaldım.
Nova 9 cihazda EMUI mı var şu anda yani halen? HarmonyOS güncellemesi almadı o halde anladığım kadarıyla bölgemizde. Telefonu ben kullanmayacağım açıkçası, bütün Meta (Facebook) uygulamaları ve YouTube yeterli olabilir. Google Chrome ve Maps için zaten alternatifi vardır kendisinde. Bunun dışında bankacılık uygulamaları kesinlikle gerekli olacak. Bunlar dışında da pek bir şeye ihtiyaç yok.

@kaane bankacılık uygulamarında sorun yok hepsi var mağazada. 10'a yakın banka kullanıyorum sorun yaşamadım.

Tüm Huawei cihazlar Çin haricinde EMUI kullanıyor. EMUI versiyonları Harmony'e paralel işliyor. Ücretli işlem ile Harmony atıyorlar, Google servisleri de çalışıyor. Telegram gruplarında yapıyorlar, cihaza göre fiyatı değişiyor.

Ben Huawei Tarayıcı ve Firefox/Brave kullanıyorum değişmeli. Maps için yazmıştım zaten.

@kaane bankacılık uygulamarında sorun yok hepsi var mağazada. 10'a yakın banka kullanıyorum sorun yaşamadım.

Tüm Huawei cihazlar Çin haricinde EMUI kullanıyor. EMUI versiyonları Harmony'e paralel işliyor. Ücretli işlem ile Harmony atıyorlar, Google servisleri de çalışıyor. Telegram gruplarında yapıyorlar, cihaza göre fiyatı değişiyor.

Ben Huawei Tarayıcı ve Firefox/Brave kullanıyorum değişmeli. Maps için yazmıştım zaten.
Teşekkür ediyorum hocam. Ancak şu native kullanma olayını anlamadım, direkt indirmekten mi bahsediyorsunuz? Appgallery'den ya da APK olarak yani.

Geri
Yukarı Alt