ayberk_8181

Üyecik
Cihaz
Huawei Y6 2018
Merhaba, cihazım olan Huawei Y6 2018(ATU-L21) için postmarketOS portlamak istiyorum ama güzel bir rehber bulamadım. Cihazımda boot.img görünmüyor sadece kernel. İmg ve ramdisk. İmg var rehberlerde yer alan ve ne yapacağımı bilmiyorum. Bu iki dosya ilen boot.img oluşturmamı ve onu flashlamamı söylüyor ancak boot.img flashlamaya kalkınca bölümün bulunmadığına dair hata alıyorum. Bu konuda bilgisi olan birileri varsa yardımcı olabilirler mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.

3 gündür MatePad T8'ime portlamaya uğraşıyorum.
Huaweu Open Source'tan kernel paketini indirin.
Toolchainleri kurup derleme hatalarını çözün.
Sonra pmbootstrap init ile yeni downstream portunuzu başlatın. APKBUILD'de gerekli bölümleri doldurun ve Python 2 scriptlerini Python 3'e çeviren 0002 patch'ini ekleyin. Linux kerneli build olunca pmbootstrap export files yapın. Files klasöründe boot.img'yi magiskboot ile ayıklayın. Cihazınızdan ramdisk disk bölümünü dump edin. Magiskboot ile onu da ayıklayın. PostmarketOS ramdiskini ramdisk.cpio yapın. Magiskboot repack ile repack edin. Bu arada yeni ramdisk dosyanız, eski ramdisk dump ınızdan büyük olmamalı. Benim tabletimde 2 MB'ı geçmemesi gerekiyor. Geçer ise ramdisk'i küçültmek için matrix kanalından yardım alın.

Sonra fastboot ile flaşlayın, ekrana görüntü gelmesi, bir ihtimal dokunmatiğin çalışması, depolamanızın çalışması ve USB network ün çalışması gerekli.

Cihaz açılırken USB'yi takın, bilgisayarınıza bağlayın. flash_kernel adımından sonra çıkan ssh komutunu çalıştırın. Oradan komut çalıştırarak debug edin, yavaş yavaş sorunları çözün. Zor iş.

Eğer benim portum biterse size de yardım edebilirim.

Evet uzun zamandır en son kullandığımda içinde yazılım vardı ama iki-üç ay önce cihazı açtığımda boota etmedi stock firmware'I cihazın içinde bulamadım ve öyle kaldı şu an twrp dışında bir şey yok ne yazık ki. Custom Rom baktım cihaza özel rom yok, gsilar çalışmadı ve şu an elimde cihazın C02 kodlu firmware dosyayı var sadece ama cihaz C432 kodlu o yüzden cihazı açamıyorum. Benim de aklıma PostmarketOS kurarak kurtarabilirim düşüncesi geldi🙂

Evet uzun zamandır en son kullandığımda içinde yazılım vardı ama iki-üç ay önce cihazı açtığımda boota etmedi stock firmware'I cihazın içinde bulamadım ve öyle kaldı şu an twrp dışında bir şey yok ne yazık ki. Custom Rom baktım cihaza özel rom yok, gsilar çalışmadı ve şu an elimde cihazın C02 kodlu firmware dosyayı var sadece ama cihaz C432 kodlu o yüzden cihazı açamıyorum. Benim de aklıma PostmarketOS kurarak kurtarabilirim düşüncesi geldi🙂
Kernel ve ramdisk disk bölümlerini bir şekilde dump edeceksiniz. Bunu Qualcomm'da nasıl yapıyorlar bilmiyorum.

Şu an için elimde Kernel ve RAM disk dosyası var C02 kodlu bölge için ancak benim cihazım C432 kodlu bölgenin yani tam uyarmı çok fikrim yok Huaweide ilk defa bu kadar detayına inecem. Baktığım zaman iki bölge arasında bir donanımsal fark yokmuş anladığım kadarıyla.
Kernel ve ramdisk disk bölümlerini bir şekilde dump edeceksiniz. Bunu Qualcomm'da nasıl yapıyorlar bilmiyorum.

Valla kobe2'de farklı C kodlu sürüm yükledim sanırım, bir sorun görmedim.
Bence deneyin. Boot olmazsa bile UPDATE.APP'den dosyaları çıkartır pmOS deneriz.

Tamamdır teşekkür ederim ilginiz ve yardımınız için.

Tekrar merhabal elimde dosyalar hazır telefona yazdırıyorum. Rootfs imajını boyutundan ötürü Userdata bölümüne yazmayı denedim pmbootstrap flasher ilende denedim oda userdata bölümüne yazdı ve her seferinde Huawei eRecovery'e atıp data bölümü bozuktur diyor bunu nasıl çözebileceğime dair bir fikri olan var mı?

Son düzenleme: