Hyundai i20n vs Audi A4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Enoch
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 208
  • Etiketler Etiketler
    audi

Enoch

Pentacontolay
Her iki araç farklı segment ama kafama takıldı, sorayım dedim.

2024 Hyundai i20N 1.6 T-GDI

Güç: 204 HP.
Tork: 275 nm.
Şanzıman: 6 ileri manuel.
Yakıt: Benzin.
Ağırlık: 1100 kg.
Çekiş: Önden Çekişli (FWD)

2016 Audi A4 B9 2.0 TDI Quattro Dynamic

Güç: 190 HP.
Tork: 400 nm.
Şanzıman 7 ileri S Tronic otomatik.
Yakıt: Dizel
Ağırlık: 1600 kg.
Çekiş: 4 Çeker (AWD)

Bu iki araçla uzun yolda dip gaz yapılırsa hangisi daha öne geçer hangisinin maksimum hızı daha fazla?

Son düzenleme:
Her iki araç farklı segment ama kafama takıldı, sorayım dedim.

2024 Hyundai i20N 1.6 T-GDI

Güç: 204 HP.
Tork: 275 nm.
Şanzıman: 6 ileri manuel.
Yakıt: Benzin.
Ağırlık: 1100 kg.
Çekiş: Önden Çekişli (FWD)

2016 Audi A4 B9 2.0 TDI Quattro Dynamic

Güç: 190 HP.
Tork: 400 nm.
Şanzıman 7 ileri S Tronic otomatik.
Yakıt: Dizel
Ağırlık: 1600 kg.
Çekiş: 4 Çeker (AWD)

Bu iki araçla uzun yolda dip gaz yapılırsa hangisi daha öne geçer hangisinin maksimum hızı daha fazla?
Bana kalırsa Audi A4 tercih ederdim.

Ben de başta hangisini alayım konusu sandım ama konu başkaymış. A4 40 TDI ve Ibiza 1.5 TSI (şu anda aktif kullanıyorum) zamanında kullandım ve ben Ibizanın stoplarını uzun süre izlettim. i20N ile ise yakın zamanda denedim ve stoplarını çok beğendim. Yani her türlü i20N alır.

Verdiğin verilere göre yorumluyorum, verilerin doğruluğuna bakmadım.

Beygir gücü/ağırlık oranında i20 N bariz üstün, ağırlık/tork oranında eşitler. Vites değiştirmede acemi birisi sürmediği sürece muhtemelen Hyundai hızlanmada alır. Ortalama bir sürücü manuel vites kullanıyorsa bu kısım şüpheli, o yüzden sürücüyü ortalama üstü kabul ediyorum. i20 N'de de ilk viteste ön aksta tork yönlendirmesi olabilir, bu konuda aracı test etmediğim için sorun yaşayıp yaşamayacağından emin değilim ama yine de mühendislerin bunu büyük oranda doğru süspansiyon ayarlarıyla çözmüş olması gerekiyor yoksa bu arabanın anlamı kalmaz. Ayrıca "bu civardaki güçlerde" 4 çekerin ilk hareket anı dışında artısı değil dezavantajı oluyor çünkü 4 tekerleğe güç iletirken yere aktarabildiği beygir gücünde bir miktar daha fazla düşüş yaşanıyor, A4 quattro da yere aktardığı güç oranında sorun yaşayacak.

Son hız ise bir oranda şanzımanın son dişli oranıyla da ilgili, Alman markalarının da bu konuda diğer markalara göre bir avantajı oluyor. Son hızda genellikle beklenenden 10-15 km/s civarı daha yüksek hızlara ulaşabiliyorlar.

Normalde uzun yolda da Hyundai'nin almasını bekleyebilir bazıları ancak eğer A4 sedandan bahsediyorsak sürüklenme katsayısı konusunda bir avantajı var, hava koşullarından daha az etkilenecek. Bu durumda özellikle karşı açılardan gelen bir rüzgar varsa i20 N fazla etkilenecek, son hızında daha fazla düşüşe neden olacak.

Kalkışta i20 N alır, eğer yol uzunsa A4 sedan kasasının bir sürpriz yapması muhtemel.

Son düzenleme:
Verdiğin verilere göre yorumluyorum, verilerin doğruluğuna bakmadım.

Beygir gücü/ağırlık oranında i20 N bariz üstün, ağırlık/tork oranında eşitler. Vites değiştirmede acemi birisi sürmediği sürece muhtemelen Hyundai hızlanmada alır. Ortalama bir sürücü manuel vites kullanıyorsa bu kısım şüpheli, o yüzden sürücüyü ortalama üstü kabul ediyorum. i20 N'de de ilk viteste ön aksta tork yönlendirmesi olabilir, bu konuda aracı test etmediğim için sorun yaşayıp yaşamayacağından emin değilim ama yine de mühendislerin bunu büyük oranda doğru süspansiyon ayarlarıyla çözmüş olması gerekiyor yoksa bu arabanın anlamı kalmaz. Ayrıca "bu civardaki güçlerde" 4 çekerin ilk hareket anı dışında artısı değil dezavantajı oluyor çünkü 4 tekerleğe güç iletirken yere aktarabildiği beygir gücünde bir miktar daha fazla düşüş yaşanıyor, A4 quattro da yere aktardığı güç oranında sorun yaşayacak.

Son hız ise bir oranda şanzımanın son dişli oranıyla da ilgili, Alman markalarının da bu konuda diğer markalara göre bir avantajı oluyor. Son hızda genellikle beklenenden 10-15 km/s civarı daha yüksek hızlara ulaşabiliyorlar.

Normalde uzun yolda da Hyundai'nin almasını bekleyebilir bazıları ancak eğer A4 sedandan bahsediyorsak sürüklenme katsayısı konusunda bir avantajı var, hava koşullarından daha az etkilenecek. Bu durumda özellikle karşı açılardan gelen bir rüzgar varsa i20 N fazla etkilenecek, son hızında daha fazla düşüşe neden olacak.

Kalkışta i20 N alır, eğer yol uzunsa A4 sedan kasasının bir sürpriz yapması muhtemel.

Yapay Zeka kalkışta i20 N 1 saniye erken 100 Km/s ye ulaştığını ancak uzun yolda maksimum hızın 235Km/s olduğunu A4'ün ise 250 Km/s hıza ulaştığını söylüyor. Ne kadar doğru bilemem.

Geri
Yukarı Alt