Çözüldü i3-10100F & RX 6600 sistemde Secure Boot açılması sonrası siyah ekran sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
İyi akşamlar arkadaşlar.

Windows 10 işletim sisteminde UEFI destekleyen (sistem bilgileri aşağıda yazıyor) bir sistemde BIOS üzerinden boot modu UEFI seçiliyken secure boot açmaya çalışırken hata veriyor; boot modunu CSM seçin diye, CSM seçip açmaya çalışınca da siyah ekranda kalıyor sistem. Bu secure boot'u nasıl açabilirim?

Sistem bilgileri:
  • MSI B460M-A PRO
  • Intel i3-10100F
  • RX 6600

Son düzenleme:
Çözüm
CSM açıkken Secure Boot yani güvenli ön yükleme açamazsın. Secure Boot açmak için;
  • CSM disabled.
  • Secure Boot enabled.
  • Secure Boot mode standart.
  • Normal boot mode UEFI'ya da Windows online hangisi var ise onu seçin.
  • OS type aynı şekilde Windows online ya da enabled.
  • AMD tarafında fTPM açılıyor, Intel'de bu ayar PTT olarak geçiyor, bu ayarı bulup enabled ya da online yapın.
Secure Boot mode Custom modunda kalıyorsa; standart yapamıyorsan bir alt sekmesinde key sıfırlama var onu yapman gerekli.
Bu ayarlarla sistemin boot etmesi lazım.
BIOS güncel değilse BIOS güncelleyin, güncel olması önemli @Daffy Duck.
CSM açıkken Secure Boot yani güvenli ön yükleme açamazsın. Secure Boot açmak için;
  • CSM disabled.
  • Secure Boot enabled.
  • Secure Boot mode standart.
  • Normal boot mode UEFI'ya da Windows online hangisi var ise onu seçin.
  • OS type aynı şekilde Windows online ya da enabled.
  • AMD tarafında fTPM açılıyor, Intel'de bu ayar PTT olarak geçiyor, bu ayarı bulup enabled ya da online yapın.
Secure Boot mode Custom modunda kalıyorsa; standart yapamıyorsan bir alt sekmesinde key sıfırlama var onu yapman gerekli.
Bu ayarlarla sistemin boot etmesi lazım.
BIOS güncel değilse BIOS güncelleyin, güncel olması önemli @Daffy Duck.

Son düzenleme:
Çözüm
Deniyorum hocam yazacağım tekrardan.

@X99, hocam dedikleriniz yaptım olmadı hala aynı. BIOS sürümü 2020 gözüküyor güncellemeyi deneyeyim mi? Bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…