ModdyR6

Üyecik
Selam öncelikle, derdimi anlatmadan önce kasamın özelliklerini söylüyorum sonra derdimi anlatacağım.
  • Anakart: Gigabyte: H410MS2H.
  • İşlemci: i3 10100F.
  • RAM: HyperX DDR4 8x2 16 GB.
  • SSD: 500GB M.2
  • Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Nitro+ 8 GB.
  • İşletim sistemi Windows 11.
Kart hiç açılmadı alındığı gibiydi, ben 2. el aldım. açtım, baktım bakımını yaptım, termal pedleri her şeyi tamam, kafanız ekran kartından yana rahat olsun. Orijinal ve sorunsuz bir kart. kullandıgım sürüm 25.12.1. Derdim ise gereksiz yere FPS düşmesi yemek. Sorun şu ki oyuna girip CS2, Valorant ya da türevi tüm oyunlar, PUBG, Minecraft fark etmez hepsinde işlemciyi kullanırken ekran kartını kullanmıyor veya ekran kartı ve işlemciyi kullansa dahi mesela GPU 78, CPU 65. örnek veriyorum yine FPS düşmesi oluyor. Akıcılık okay ama FPS düşmesi çok kötü ve beni tatmin etmiyor. Arkadaşımda NVIDIA'nın karşılığı ne ise o sistem var o 1K - 800 FPS arası alıyor duruma ve kullanıma göre ama ben alamıyorum, sorunum parça kaynaklı mı yoksa AMD'nin kendi sürümlerinde mi sorun var da FPS düşüşü oluyor? Yoksa işlemci, RAM ve anakart bu ekran kartına göre yetersiz mi?

E hocam değerli yorumun için teşekkür ederim peki işlemci olarak anakartımın desteklediği pin 1200 bu pin e uygun işlemci alsam sorun düzelir mi kaliteli işlemci ile. Sorumun sebebi şu RAM MHz'sini kısıtlıyor anakrt Max 2666 veriyor bu performansı etkiler mi ona göre anakart işlemci RAM değişeceğim ama yok işlemci yeter derseniz Intel'den devam i7 10400 ya da i5 10400 almayı planlıyorum eğer işlemci tek başına bir sorun ise.

Ama internetten izlediğim bir test videosunda yeterli olduğunu gördüm onun üzerine aldım internette birkaç darboğaz testi site de sistemimi test ettim darboğaz olmadığını gösterdi bana o yüzden kafam karıştı biraz da o yüzden yazmak istedim yazılımsal olarak mı acaba sorun var diye

İşlemci değişimi sonrası sorun düzelir, 10400F yerine 11400F almanızı öneririm. Zira 11400F'de LGA soket 1200 kullanıyor.
Tabii bir de buna uygun bir kule tipi hava soğutma almanız gerekli.
Onun içinde ID-Cooling SE 214-XT önerebilirim.

RAM ile alakalı bir sorun olmayacaktır, zaten 2×8 Dual channel RAM'lere sahipsiniz.

İşlemci değişimi sonrası sorun düzelir, 10400F yerine 11400F almanızı öneririm. Zira 11400F'de LGA soket 1200 kullanıyor.
Tabii bir de buna uygun bir kule tipi hava soğutma almanız gerekli.
Onun içinde ID-Cooling SE 214-XT önerebilirim.

RAM ile alakalı bir sorun olmayacaktır, zaten 2×8 Dual channel RAM'lere sahipsiniz.

Bilgi ICC'in teşekkür ederim elimde edindiğim bilgilere göre işlemciler var modellerini yazsam bana arasından en uygun olanını söyler misiniz i5‑10600kf - i5‐11400 - i7-10700F - bunlar arasından gene de 11400F mi seçerdiniz en iyisi o mu?

Darboğaz siteleri genellikle doğru sonuç göstermez.

İşlemci kullanımı yüksek oyunlarda içinden geçilmiş işlemcinin bak. Örnek Resident Evil 4, Days Gone, AC: Odyssey.

Hocam bu videoya hiç denk gelmedi çok şaşırdım bayağı hem de almak istediğim bazı işlemci modelleri var i5 11400F gibi i7 10700F gibi bunların hangilerini önerirsiniz kafamda i5 11400F var sizin öneriniz nedir?

Bilgi ICC'in teşekkür ederim elimde edindiğim bilgilere göre işlemciler var modellerini yazsam bana arasından en uygun olanını söyler misiniz i5‑10600KF - i5‐11400 - i7-10700F - bunlar arasından gene de 11400F mi seçerdiniz en iyisi o mu?

Hocam bu videoya hiç denk gelmedi çok şaşırdım bayağı hem de almak istediğim bazı işlemci modelleri var i5 11400F gibi i7 10700F gibi bunların hangilerini önerirsiniz kafamda i5 11400F var sizin öneriniz nedir?

i7 10700F ile i5 10600KF arasında uçurum fark yok. Ama anakartınızıda göz önüne alın, yerinizde olsam 10700F gibi çok üst düzey bir işlemci almazdım. Çok üst düzey işlemciler anakartı terletebilir hatta yetmeyebilir ve ekstra soğutma maliyeti daha çok artar. 10600KF bu seçenekler arasında daha iyi duruyor bana soracak olursanız eğer 11400F alıp geçerdim, çok üzecek bir işlemci değil. Hem sisteminizle daha orantılı olacağı düşüncesindeyim.

Bilgi ICC'in teşekkür ederim elimde edindiğim bilgilere göre işlemciler var modellerini yazsam bana arasından en uygun olanını söyler misiniz i5‑10600kf - i5‐11400 - i7-10700F - bunlar arasından gene de 11400F mi seçerdiniz en iyisi o mu?

Hocam anakartımız aynıymış H410M s2h 11.nesil desteği yok 10.nesil alabilirsiniz 10400F öneririm.

ama internetten izlediğim bir test videosunda yeterli olduğunu gördüm onun üzerine aldım internette birkaç darboğaz testi site de sistemimi test ettim darboğaz olmadığını gösterdi bana o yüzden kafam karıştı biraz da o yüzden yazmak istedim yazılımsal olarak mı acaba sorun var diye
Hocam ben de internetteki test videolarina guvenerek aldim. Asla o performansi alamadim o islemciden.