i3-10100F vs i3-10105F

Half life oyuncusu

Çalışkan
Selam arkadaşlar, sistemimi güncelleyip DDR4 platformuna geçmeye hazırlanıyorum. Şu an elimde bir P7H55 + Xeon X3440 + RX 470 kombinasyonu var ve CS2 gibi oyunlarda ciddi FPS dropları yaşıyorum. Özellikle adam görünce FPS düşüyor, ping artınca FPS çöküyor ve oyun keyfi kalmıyor. Bunun en büyük sebebinin eski işlemci olduğunu düşünüyorum.

Yeni sistemde Gigabyte H510M-H anakart alacağım ve işlemci olarak 10. nesil i3'lerden birini seçmem gerekiyor.
Üç seçenek var:

i3-10100

i3-10105F

i3-10100F

Aralarında fiyat farkı çok az ama FPS açısından fark var mı? Özellikle CS2, Apex Legends, Warzone 1 gibi işlemci ağırlıklı oyunlarda performans farkı olur mu?

Bir de CS2'de ani FPS dropları ve ping artışları yaşıyorum, bunun tam sebebi işlemci mi yoksa başka bir şey mi olabilir? Şimdiden teşekkürler!

Şansın varsa bu işlemcilerden alma hocam. İnanılmaz kötüler ve yalnızca 4 çekirdekleri mevcut. Eğer ihtimal doğrultusundaysa AM4 sokete geçip en azından R5 3600 ya da R5 5600 şeklinde işlemcilere geçmeni öneriyorum.

Maalesef bütçem yetmiyor 2.el topluyorum Intel 10.nesil yeterli olur benim için CS2 gibi rekabetçi oyunlar oynuyorum.
Yeterli olur deme ofis bilgisayarında kullanıyordum inanılmaz kötü bir işlemci ve en basit durumlarda bile bir anda işlemci kullanımı %100 e çıkıp droplara mağruz kalıyordum.

Şansın varsa bu işlemcilerden alma hocam. İnanılmaz kötüler ve yalnızca 4 çekirdekleri mevcut. Eğer ihtimal doğrultusundaysa AM4 sokete geçip en azından R5 3600 ya da R5 5600 şeklinde işlemcilere geçmeni öneriyorum.

Yeterli olur deme ofis bilgisayarında kullanıyordum inanılmaz kötü bir işlemci ve en basit durumlarda bile bir anda işlemci kullanımı %100'e çıkıp droplara mağruz kalıyordum.

105F modeli mi? Testlerine baktığımda bir sorun göremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Testlere bakarsak HD 5670 bile FIFA 23 açıyor öyle abartıldığı kadar bir işlemci değil. Giriş seviyesi bir işlemci ve deneyimlerimi söylüyorum kötü bir seçim olacak sizin için.

Gigabyte H510M-H anakart için en iyi işlemci ne olur?

Gigabyte H510M-H anakart için en iyi işlemci ne olur?

1.5k bütçe ayırdım işlemciye 2.el alacağım.

Geri
Yukarı Alt