i3-12100F 4K performansı nasıl olur?

Kendi tecrübeme göre, FG açtığımda FPS yükseldiğinden işlemcinin işlemesi gereken kare arttığından, işlemci yükü artıyor.
Kendimde 5600 ile 4070 super kullandım. Fg açınca gpu kullanımı %80-90 civarından %98 civarına çıkıyordu. Onlarca oyunda test ettim.

Donanım arşivi de bu videoda açıklamıştı durumu. Dakika 4:38

AMD FG ile denemiştim ben. Sanırım duruma göre çok farklı şeyler ortaya çıkıyor.

AMD fg ile denemiştim ben. Sanırım duruma göre çok farklı şeyler ortaya çıkıyor.

Donanım Arşivi videosunu çekmişti. AMD frame gen açınca da darboğaz azalıyor. Yabancı kaynaklarda da bu durumu doğrulayacak paylaşımlar bulurum çok rahat.

Donanım Arşivi videosunu çekmişti. AMD frame gen açınca da darboğaz azalıyor. Yabancı kaynaklarda da bu durumu doğrulayacak paylaşımlar bulurum çok rahat.

Bende PC hocasında arttığına dair bir video izlemiştim. Atabilirsen bakayım, ilgimi çekti. (FG videosu değil, bir tane sistem testi videosuyudu).

Neredeyse 1 yıl geçmiş ama alacak arkadaşlar varsa bu işlemci ile 3080/4070S kombinasyonuna kadar 4K'da gözünüz kapalı oyun oynayabilirsiniz. Darboğaz falan hiçbir şey yok. 3080 ile %50 kullanımı geçmiyor en baba bozuk oyunda bile.

Kendi tecrübeme göre, FG açtığımda FPS yükseldiğinden işlemcinin işlemesi gereken kare arttığından, işlemci yükü artıyor.

Aslında "gerçek FPS" değeri azaldığından "işlemcinin işlediği kareler" azalıyor = işlemci rahatlıyor.

Yapay zeka karelerini yok saymaman gerekir.

Ama onlar tamamen ekran kartından geliyor. İşlemciyle alakalı değil. O işin tamamını GPU yaptığı için "gerçek FPS" düşüyor. Gerçek FPS düştüğü için işlemci rahatlıyor zaten.

İkinci elde 1000 küsür liraya kadar düştü bu işlemci bence hakkını verdi bile. Eğer 5080 alırsam ileride 12400F almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…