i3 12100F Arc A750 sistem için TLOU 1 ayar önerisi

Mileus

Becerikli
Arkadaşlar, sistemim bu şekilde aldığımdan beri birçok oyun oynadım ve hiçbirinde sorun yaşamadım. Ancak TLOU 1'i indirdim, işlemci çok ısınıyor ve FPS düşüyor. Hiç zevk alamıyorum, çünkü 60 FPS'ten 30-40'a düşüyor ve düzelmiyor, ne ayar yaparsam yapayım. Sürücüler güncel, ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, sistemim bu şekilde aldığımdan beri birçok oyun oynadım ve hiçbirinde sorun yaşamadım. Ancak TLOU 1'i indirdim, işlemci çok ısınıyor ve FPS düşüyor. Hiç zevk alamıyorum, çünkü 60 FPS'ten 30-40'a düşüyor ve düzelmiyor, ne ayar yaparsam yapayım. Sürücüler güncel, ne yapmalıyım?

İşlemci oyun için bir tık zayıf işlemekte zorluk çekiyor olabilir.

O işlemciden çok ekran kartı ile ilgili işlemciye etkisi az olur.

Resizable bar açsam FPS artar mı? Sırf 60 Hz monitör var diye açmamıştım 60 üstü FPS alsam ne farkı olacak diye. Ama oyunu oynamayı çok istiyorum.

O işlemciden çok ekran kartı ile ilgili işlemciye etkisi az olur.

Ekran kartı oyundayken sıcaklığı 55 dereceyi geçmiyor ama işlemci 70 derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
ReSizable Bar açsam FPS artar mı?
Intel Arc GPU'larda kesinlikle acilmasi gereken bir ayar kendisi. Acmamaniz hata direkt. Acin.
Stok sogutucu ile bu havalarda normal bir derece. Sorun yapacak kadar yuksek de degil. Acikcasi sizin degerleriniz bana normal geldi. Arc A750 kullanan cogu kisi oyunun ozellikle sonraki bolumlerinde cok daha dusuk FPS'ler aldiklarini belirtmisler. Hem CPU'yu hem de GPU'yu cok kullanan bir oyun kendisi zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir ornek olarak bu videoyu verebilirim. 5600 ile test yapilmis ve hem GPU, hem de CPU tavan kullanim degerlerinde genelde.

Intel Arc GPU'larda kesinlikle acilmasi gereken bir ayar kendisi. Acmamaniz hata direkt. Acin.

Stok sogutucu ile bu havalarda normal bir derece. Sorun yapacak kadar yuksek de degil. Acikcasi sizin degerleriniz bana normal geldi. Arc A750 kullanan cogu kisi oyunun ozellikle sonraki bolumlerinde cok daha dusuk FPS'ler aldiklarini belirtmisler. Hem CPU'yu hem de GPU'yu cok kullanan bir oyun kendisi zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir ornek olarak bu videoyu verebilirim. 5600 ile test yapilmis ve hem GPU, hem de CPU tavan kullanim degerlerinde genelde.

İşlemci %100 kalıyor görev yöneticisinde ama. Oyuna giriyorum sağ altta gölgelendiriciler oluşturuyor onun bitmesini bekledim o bitti oyuna girdim hala işlemci yüzde yüz fps sanırım o yüzden düşüyor. Bende oyunu sildim işlemciye zarar verir diye.

İşlemci %100 kalıyor görev yöneticisinde ama.
Attigim testte de durum boyle. GPU kullaniminiz da tama yakinsa ve FPS drop sorunu yasamiyorsaniz bence peki bir sorun yok.
Oyuna giriyorum sağ altta gölgelendiriciler oluşturuyor onun bitmesini bekledim o bitti oyuna girdim hala işlemci yüzde yüz FPS sanırım o yüzden düşüyor.
Ihtimal var ama direkt sorun bu diyemeyiz bence. Islemci 4C/8T bir islemci oldugu icin ozellikle bu tip islemci somuren oyunlarda arkada acik bir program birakmamaya ozen gosterin.
Ben de oyunu sildim işlemciye zarar verir diye.
Niye zarar versin? Sizin dereceleriniz 70 civarinda, islemcinizin TjMAX degeri ise 100 derece. Daha o degere 30 derece uzaktasiniz, hem 70 derecede fan hizlarinizin tam hizda oldugunu zannetmiyorum. Zarar verme durumu yok.

Attigim testte de durum boyle. GPU kullaniminiz da tama yakinsa ve FPS düşmesi sorunu yasamiyorsaniz bence peki bir sorun yok.

Ihtimal var ama direkt sorun bu diyemeyiz bence. Islemci 4C/8T bir islemci oldugu icin ozellikle bu tip islemci somuren oyunlarda arkada acik bir program birakmamaya ozen gosterin.

Niye zarar versin? Sizin dereceleriniz 70 civarinda, islemcinizin TjMAX degeri ise 100 derece. Daha o degere 30 derece uzaktasiniz, hem 70 derecede fan hizlarinizin tam hizda oldugunu zannetmiyorum. Zarar verme durumu yok.

Arkada bir sürü uygulama açıktı Discord, Spotify, Netflix, Google Chrome. O zaman oyunu indirip tekrar deniyeyim teşekkürler.

Açmazsam sisteme bir zararı olur mu illa açılması mı gerekiyor?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt