i3-12100F işlemcinin termal macunu değiştirilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 25692
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 175
  • Etiketler Etiketler
    macun zaman

25692

Becerikli
Merhaba,

1 yil oldu yeni sistem toplayalı, kendi macunu ile takmıştım stok soğutucusuyla. Normal kullanımda 40 derece ve hiçbir sorun hissettirmiyor fakat oyunlarda uzun süre oynadığımda, 2 saatden fazla sürdüğünde, sıcaklık 80'lerde oluyor ve performansta kayboluyor hafif takilmalar vs.

Elimde Arctic MX-4 var, onunla değiştirip yenilesem bir faydası olur mu uzun suren oyunlarda performansa?

Bir de kasayi 4-5 aydir kutusuna kaldırmıştım. Yani 5 ay falan hiç kullanmadım. 1 haftadir tekrar kullanıyorum. Bu 5 ay öncesine kadar böyle bir sorun yoktu, saatlerce oynuyordum sorunsuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk başta toz temizliği yap belki toparlar.
12400f ile stok macun + fanda, düzgün bir fan curve ayarı ile 75 geçirtmiyordum.

Uzay montaj mı kullanıyorsunuz sistemi? Bahsedilen kasa bilgisayar kasası mı? 1 sene az değil, uzay montaj olarak kullanıldıysa çok toz toplamıştır diye düşünüyorum. Elinizde varken hem macunu değiştirin hem tozunu alın derim.

Kasa bilgisayar kasasi 4 fanli.

İlk başta toz temizliği yap belki toparlar.
12400F ile stok macun + fanda, düzgün bir fan curve ayarı ile 75 geçirtmiyordum.

Curve ayari nedir?

Bencede bir kasa temizliyi yapıp. Var olan macun ile temizlik ve değişimi yapın. O zaman direkt olarak 10 derece düşüş farkını göreceksiniz bence . İyi günler. Sevgiler , saygılarla.

Bencede bir kasa temizliyi yapıp. Var olan macun ile temizlik ve değişimi yapın. O zaman direkt olarak 10 derece düşüş farkını göreceksiniz bence. İyi günler. Sevgiler, saygılarla.

Macun degisimi ve fan kasa temizligi yapacagim dediginiz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…