i3-12100F OCCT Power testinde kendini kısıtlıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HasanS32
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 239
  • Etiketler Etiketler
    occt power
Bütçe
4000

HasanS32

Uzman
Arkadaşlar selam. Aktif olarak i3-12100F kullanmaktayım. Bilgisayarımı OCCT uygulamasında "Power" bölümünde teste soktuğumda işlemcim kendini 4,1 GHz frekanstan 3,6 GHz frekanslarına çekiyor. İşlemci soğutucum kule tipi ve 4 bakır ısı borulu bir soğutucu; zaten test esnasında kısmadan önce de 68-70 dereceleri geçmiyor. Sizce neden böyle yapmakta? Güç kaynağım MSI MAG A650BN 650W 80+ Bronze.

Anakart nedir? VRM ile ilgili. Thermal throttling olabilir.

Asus H610M-A D4

Sıcaklık ile ilgili bir sorun olacağını düşünmüyorum. Çünkü anakart VRM soğutma bloğuna sahip ve kasa içi hava sirkülasyonu iyi. Kasa içi de gayet serin.
Güç planında yüksek performans seçili mi?

Üreticilerin verdiği tepe frekanslar bir veya iki çekirdek ve oyun gibi hafif yük senaryoları için geçerli. Ağır komut setleri ve çok çekirdek çalıştığından o frekanslara ulaşamaz, kaldı ki bu senaryoda güç limitine de takılabiliyor işlemciler.

Attığınız videodaki testi yaptım. İşlemci 50 wattı geçemedi. Turbo power 89w, Base power 58w olmasına rağmen çıkamadı. Demekki anakart pekte iyi değil gibi.

Bir de testi yaparken anakarta bağlı olan fan ledleri kasılarak çalışmaya başladı. Yani i3 12100f gibi bir işlemciyi bile kaldıramıyor anakart. Ki en giriş seviyesi işlemci LGA 1700 soketlerde.

Anladım teşekkür ederim.

Aynen öyle. Benim CPU'da sadece 0 ve 2 çekirdekleri Boost frekansında çalışıyor. Tüm çekirdekler Boost frekansına gelmiyor
Top-tier CPU'lar da böyle mi?

@HasanS32, Görseldeki gibi mi oluyor frekanslar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…