i3-2120 sistem elektrik kesintisi sonrası bir daha açılmadı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GalaxySal450
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 558
  • Etiketler Etiketler
    sistem
Yer
Vice City, Leonida
Merhaba arkadaşlar, Pazar günü yaşadığım yer çok kötü bir elektrik kesintisi yaşadı ve ben de etkilendim, milletin televizyonu kliması vantilatörü yanmış kombisi patlamış. Benim de bilgisayarım hiçbir şekilde açılmıyor, güç dahi gelmiyor anakart ışığı dahi yanmıyor. Ne olmuş olabilir?

Sistem:

• Intel Core i3-2120
  • 8 GB RAM
  • Western Digital 500 GB HDD
  • GT 220 1 GB
  • Esonic H61FHL
  • FSP 350-60 APN

Not: Elektrikler sürekli kesintili şekilde saniyeler içinde gidip geldi, arıza tespit sırasında da sigortaları kapatın uyarısını da çok geç yaptılar.

Anakarttan dolayı olabilir, aynı zamanda güç kaynağı da çok şüpheli. Böyle sorunlarda genelde bu iki parçadan birinde kondansatörler patlar. Multimetreniz varsa ölçüm yapın iki parça için de.

Yoksa da elektrikçiye ölçtürebilirsiniz, geçmiş olsun.

Merhaba arkadaşlar, Pazar günü yaşadığım yer çok kötü bir elektrik kesintisi yaşadı ve ben de etkilendim, milletin televizyonu kliması vantilatörü yanmış kombisi patlamış. Benim de bilgisayarım hiçbir şekilde açılmıyor, güç dahi gelmiyor anakart ışığı dahi yanmıyor. Ne olmuş olabilir?

Sistem:

• Intel Core i3-2120
  • 8 GB RAM
  • GT 220 1 GB
  • Esonic H61FHL
  • FSP 350-60 APN

Not: Elektrikler sürekli kesintili şekilde saniyeler içinde gidip geldi, arıza tespit sırasında da sigortaları kapatın uyarısını da çok geç yaptılar.
Hocam geçmiş olsun, o güç kaynağı bile çok eski değilse sorun yararttığına göre çok sıkıntı olmuş. Güç kaynağınız kesin yanmış ancak anakartın da yanmış olma olasılığı var.

Güç kaynağını veya anakartı elinize aldınız muhtemelen. Ama anakart üzerinde ışık bile yanmıyorsa muhtemelen PSU gitti. Kaliteli bir PSU ise anakartı ve diğer sistem bileşenlerini kurtarmış olabilir. Güvendiğiniz bir bilgisayarcıya götürmenizde fayda var, buradan pek yardımcı olamayız.

Not: Götüreceğiniz tamirci RAM çalan tiplerden olmasın.

Sistem:

• Intel Core i3-2120
  • 8 GB RAM
  • GT 220 1 GB
  • Esonic H61FHL
  • FSP 350-60 APN

Hocam farklı bir güç kaynağı ile deneyin. Güç kaynağı patlamış veya anakart hasar almış olabilir. Ancak bana PSU daha şüpheli geldi. Zaten genelde böyle durumlarda sorun PSU'da olur. Farklı bir PSU'nuz var ise onla deneyin.

Güç kaynağını veya anakartı elinize aldınız muhtemelen. Ama anakart üzerinde ışık bile yanmıyorsa muhtemelen PSU gitti. Kaliteli bir PSU ise anakartı ve diğer sistem bileşenlerini kurtarmış olabilir. Güvendiğiniz bir bilgisayarcıya götürmenizde fayda var, buradan pek yardımcı olamayız.

Not: Götüreceğiniz tamirci RAM çalan tiplerden olmasın.
FSP'nin OEM modellerinden FSP 350-60 APN modeli var hocam güç kaynağı olarak.

@Jack İşte elimde maalesef multimetre yok.

@Kart çalan Erdem teşekkürler, PSU'nun üretim tarihini bulamadım.

@Sercan06 deneyeceğim, teşekkürler.

@Oreki siz ne dersiniz peki?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt