i3-4160 & GT 710 sistemde listelenen bileşenler ile yükseltme yapılabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MeHMeT01
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 321

MeHMeT01

Uzman
Merhaba, bu aşağıdaki ürünleri alsam mevcut sistemde değişiklik yapabilir miyim? Aynı kasa üzerinde sadece anakart, işlemci ve RAM değiştireceğim.

Mevcut sistem.

Alacağım donanımlar.

Bu parçalar kasa, ekran kartı ve Power'da uyumlu çalışır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, özellikle işlemci ekran kartıyla inanılmaz bir darboğaz yapacaktır, işlemcinin tam performansı alamazsınız.

Düzeltme: Intel işlemciye AMD anakart takamazsınız. RAM ve SSD yeni alacağınız anakartla kullanabilirsiniz.

Pardon anakart değişecek.

Yukardaki arkadaşın dediği gibi 14400F ile GT 710 inanılmaz darboğaz yapacak. Şahsi önerim en azından RTX 20 serisi almanız olacaktır.

Hayır, özellikle işlemci ekran kartıyla inanılmaz bir darboğaz yapacaktır, işlemcinin tam performansı alamazsınız.
Değerli yorumlarınız ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Peki bana minimum seviyede bu sisteme uyumlu bir ekran kartı önerebilir misiniz? Ekran kartı çok önemli değil benim için.

En azından RTX3060 veya AMD RX 6650 XT/7600 yeterli olur gibi.

Değerli yorumlarınız ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Peki bana minimum seviyede bu sisteme uyumlu bir ekran kartı önerebilir misiniz? Ekran kartı çok önemli değil benim için.

Ekran kartı önemli değilse yapabileceğiniz 3 şey var. Dahili grafikli işlemci alacaksınız, ancak bunla RDR2 gibi oyun oynamaya kalkışmayın. İşlemciyle darboğaz yapmaması amacıyla ve işinizi görmek için 2. el ekran kartı alacaksınız. Sıfır alayım kafam rahat olsun diyorsanız, RX 7000,9000 veya RTX 4000,5000 serisi alacaksınız. Önceki serilerde 0 bulmak çok zor.

Bunlardan önce anakartınızı H610, B760 alsanız daha iyi olur. Çünkü alacağınız anakart AMD işlemcileri destekliyor ya da AMD işlemciye geçin.

Pcde hiç bir şekilde oyun oynamıyorum hocam sadece grafik ve basit web işleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…