• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

i5 10300H & GTX 1650, MSI laptop 2025'te alınır mı?

Bütçe
11000

TheNordan

Uzman
Cihaz
MSI GF63 Thin 10SC-260XTR
Merhaba değerli forum üyeleri. Kendime 2. el ve uygun fiyatlı bir laptop bakıyordum en uygun bulduğum laptoplardan biri MSI GF63 Thin 10SC-260xtr modeli.

Fiyatı 10 bin TL, bu fiyata genel olarak Monster laptoplar satılıyor ama o topa girmek istemiyorum çünkü çevremde Monster kullanan kişiler pek iyi şeyler yaşamadılar.

Bende MSI kalitesine güvenerek böyle bir laptop almayı düşünüyorum. Eski kullanıcısı bayan bir arkadaş. Zamanında üniversite için almış Sims ve Valorant oynamış. Ama ürünün şarj adaptörü orijinal değilmiş, herhangi bir sorun teşkil eder mi bilemiyorum.

Ürün özellikleri:
  • i5 10300H.
  • GTX 1650 Q-Max 4 GB.
  • 8 GB RAM (kendim 8 daha ekleyeceğim)
  • 256 GB M.2 SSD.
  • Eski sahibi 500GB HDD eklemiş ek olarak.
  • 60 Hz ekran.

Ekranın 60Hz olması çok da önemli değil, zaten oyun oynayacağım zaman harici olarak monitöre bağlayıp kullanacağım.

Sizce bu laptop alınır mı? Yoksa farklı seçenekler mi aramalıyım.

₺10.000'ye ekran kartı olan bir ürün alıyorsunuz gayet iyi yalnız bataryası ölmüştür eğer dışarıda kullanma durumunuz varsa onun fiyatlarına ve yakın zamanda klavyenin de ölme ihtimalini düşünerek yedek klavye fiyatlarına bakmanızı öneririm.

Evde kullanacağım. Dışarıda kullanmak gibi bir amacım şuan yok. Zaten evde kullanırken harici monitöre bağlayıp, harici klavye ile kullanacağım. Masaüstü bilgisayar gibi olacak yani

Bu modelde ekran kartı 50 watt TDP'ye sahip. Almanızı önermem. GTX 1650 Max-Q versiyonu kullanılıyorsa 35 wattda çalışabilir.
Max-Q versiyonu kullanılıyor. Bu durumda demek oluyor ki diğer 1650 modellerine göre daha düşük fps verebilir. Bu fiyat bandında düz 1650 olan i5 9. Nesil işlemciye sahip monster laptoplar var. Onlardan birine yönelmeyi pek istemiyorum. Aradaki performans farkı gözle görülür derecede fazla ise çok da seçim şansım yok gibi

Şimdi baktım Max-Q versiyonu normal GTX 1650 ye göre %15-20 civarı daha düşük performans veriyormuş

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…