i5-11600 & RTX 3060 sistemde yükseltme yaparken hangi bileşene öncelik verilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zentori
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 24

Zentori

Uzman
Merhaba arkadaşlar, kullanmakta olduğum sistemin donanım özelliklerinden bahsederek konuya giriş yapayım.
  • İşlemci Intel i5-11600
  • Anakart ASUS TUF B560M Plus
  • Ekran Kartı ASUS TUF RTX 3060 O12G
  • RAM Kingston HyperX Fury 16 GB (8x2) 3200 MHz
  • İşlemci Sıvı Soğutucu ASUS TUF LC120 RGB
  • Power Supply ASUS TUF 550B 80 Plus Bronze
Gemini ile yaptığım sohbette bana işlemci yerine yeni bir ekran kartına geçmemi tavsiye etti. Tavsiye ettiği ekran kartları ise RTX 4070, 4080 ve 5060; bu ekran kartlarından birine geçmemi söyledi. Sistemi upgrade ederken de ekran kartından sonra güç kaynağını, sonrasında RAM ve sırasıyla işlemciyi değiştirmemi söyledi. Şu an sistemin performansından mutluyum, sadece bazı oyunlarda ARC Raiders, Forza Horizon 6 gibi hem orta FPS'de takılı kalıyorum, üstüne bir de arkada Discord ya da Chrome açınca sistem uyarı veriyor. Bu yüzden de bazı parçaları upgrade etmeyi düşünüyorum. Eskisi gibi çok oyun oynamıyorum ama en azından keyfimi bozacak saçma sapan ayrıntılar içinde de boğulmayayım. Dipnot: Monitörüm 1080p 144 Hz.

Sizce Gemini'ı dinlemeli miyim yoksa farklı bir sisteme geçmek ya da başka bir parçayı yükseltmem yeter mi? Elimdeki özellikle ekran kartımı ikinci el piyasasında kaç TL'den satmam mantıklı olur? Cevaplarınızı nedenleriyle açıklarsanız çok sevinirim. Herkese iyi sosyaller.

Sizce Gemini'ı dinlemel.

Şu forumda Gemini'ın gelişimi için çalışmalara katılabilecek kadar bilgili arkadaşlar var. RTX 4080 ile 5060 modelinin yan yana bahsi bile saçma. Varsa temiz 4080 alıp geçin derim, tabii zor bulunur. LGA 1200 soket, kendi içinde soket değiştirmeden yapabileceğin güncelleme: 11900 işlemci ve Z590 anakart ile güzel bir ekran kartı almak, RAM'lerin VRAM'i yükseltmek olur. Diğer seçenek: LGA 1700 sokete geçip, 14600KF gibi bir sistem kurmak ama, artık mantıklı değil. 250K Plus gibi 1851 soket yeni sistem ya da 7800X3D gibi AM5 sistem mantıklı olur, şimdilik yapabileceğin alternatifler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…