i5-12400F & RTX 3070 Ti sisteme parça güncellemesi mi yapılmalı yoksa sıfırdan mı sistem toplanmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Syntax
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 247
Bütçe
20.000-30.000 TL

Syntax

Üstün
Yazılım render ve oyun için kullanıyorum bilgisayarı. Bütçe 20-30K arası. Ama duruma göre arttırabilirim.

Sistem:
  • Ekran kartı: RTX 3070 Ti V2 OC.
  • Anakart: Gigabyte H610M h
  • İşlemci: Intel Core i5 12400F.
  • RAM: Corsair 32 GB (2x16 GB) Vengeance.
  • SSD: WD 1TB blue 64MB.
  • HDD: WD 500GB blue SN570.
  • Kasa: Cooler Master Master Case H500.
  • Soğutucu: Thermaltake TH240.

Kendi fikrimi belirteyim, anakart ve işlemci değiştirerek başlayabilirsiniz daha sonrasın da ekran kartınızı da güncellersiniz. Yeni sistem toplamak da mantıklı görünüyor işin ehli insanlar daha iyi fikir verebilir tabii.

Bende böyle düşünüyordum. Ama DDR5 sisteme geçmek istediğimden bayağı bir parça değişecek gibi duruyor. O yüzden emin olamadım.

Bende böyle düşünüyordum. Ama DDR5 sisteme geçmek istediğimden bayağı bir parça değişecek gibi duruyor. O yüzden emin olamadım.

PSU modelini belirtmemişsiniz. Amaç DDR5 ise anakart ve DDR5 RAM alman yeterli bu konuda eğer ki Intel'de kalmak istersen.

PSU modelini belirtmemişsiniz. Amaç DDR5 ise anakart ve DDR5 RAM alman yeterli bu konuda eğer ki Intel'de kalmak istersen.

Kasanın kendi PSU'su. Intel'de kalmaktan emin değilim. X3D işlemciler daha iyi gibi. Ama performans farkını bilmiyorum.

7800X3D 14550 TL civarı zaten. 7klık bir anakart alsan 20k olur RAM masrafıyla 25k.

Bunları değiştirdikten sonra pek alınacak parça kalmıyor zaten. Gerekirsede 40k civarına çıkabilirim. Ekran kartı performansı kötü değil. Onu ileride de değiştirebilirim.

Bunları değiştirdikten sonra pek alınacak parça kalmıyor zaten. Gerekirsede 40k civarına çıkabilirim. Ekran kartı performansı kötü değil. Onu ileride de değiştirebilirim.

40K civarına çıkman elindeki SSD PSU gibi bileşenlerin değişmesi daha iyi olur. 7Klık bir anakart yeter diye düşünüyorum 9800X3D ye çıkmaya gerek yok.

FPS oyunlarımı yoksa hikayeli oyunlar mı daha çok oynuyorsunuz? Ayrıca kullandığınız render programları işlemci mi ekran kartı üzerinden mi çalışıyor?

Daha çok FPS. Render konusunda ikisi de. Unity, UE5, Blender, After Effects ve Photoshop uygulamalarını düzenli kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…