• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

i5 12400F RTX 4070 oyuna girince ekran kapanıyor, fanlar dönüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wrynn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 791

Wrynn

Uzman
Merhaba, oyuna girince bilgisayarın ekranı kendiliğinden kapanıyor sonrasında ise kasa içindeki fanlar son hız dönmeye başlıyor, ekran bir daha açılmıyor sadece fanlar dönüyor. Ben de güç tuşu ile PC'yi kapatıp tekrar açıyorum oyuna girince yine aynısı oluyor. Bir kere sadece Masaüstündeyken kendiliğinden kapandı ve fanlar yine dönmeye başladı bu sorunu nasıl çözebilirim?

Sistemim;
  • NVIDIA GeForce RTX 4070
  • i5-12400F İşlemci
  • 16 GB RAM
  • Pro H610M-E DDR4 anakart

• Ekran kartı MSI
  • Anakart BIOS güncel
  • XMP açık mı kapalı mı nereden bakılıyor bilmiyorum ama oyunlarda tamamını kullanıyor sanırım açık
  • 650Walt kablo ile bağlı

Hızı göstermemişsiniz... Yine de 2. yazdığına göre XMP kapalı diyelim.

Öncelikle Walt ibaresi hatalı. Watt olacak. İkincisi, 650 Watt'lık bir kablo yok. 12VHPWR kablosu 600 Watt güç sunabiliyor. PSU'nuzda bu çıkış yoksa dönüştürücü kullandınız demektir. Bu da soruna sebep olabilir.

Ayrıca güç kaynağınız 650 Watt ise karta yetmeme ihtimali var. Marka/modeli nedir PSU'nun?

Anladım, sanırım şey yapacağım Pazartesi günü İtopya'yı arayacağım. Teknik destek ekiplerinden birisi uzaktan bilgisayarıma bağlanır ve soruna detaylaca bakar diye umuyorum. Çünkü PC'yi alalı daha 7 ay oldu ve böyle bir şey olması da bilemedim yani.

Bir şey daha sormak istiyorum ben internete WI-FI adaptör ile bağlanıyorum arada da telefon kablosunu bağlıyorum ve oradan wifi paylaşımını açıyorum bir kere denk geldi. Telefon kablosu ile bağlıydım internete oyuna girdim ve tekrardan ekran kapandı fanlar dönmeye başladı. Sonrasında güç düğmesine bastım PC kapatıp açtım bu seferde Wi-fi adaptörü taktım ve internete öyle bağlandım oyuna girdim ve normal şekilde oyuna girdi PC'de kapanmadı. Bunu bazen yapıyor yani her seferinde kapatmıyor kendisini. Ama dün format attım ve bugün her girdiğimde kapandı.

Şu anda oyundayım ve kapanmıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…