northstar

Uzman
  • i5-12400F
  • ASUS Prime H610M-R D4
  • 32 GB DDR4 3200 MHz 2x16
  • RTX 5060 Ti 16 GB (INNO3D)
Sistemde işlemci, anakart ve RAM yükseltme yaparak:
  • R7 7800X3D
  • ASUS TUF B850 Plus Wi-Fi
  • 32 GB DDR5 6000 MHz CL30
Şeklinde değiştirmeyi planlıyorum. Toplam maliyeti 55 bin civarında oluyor, sizce mantıklı mı? Sistemi 1080p monitör ile kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rekabetçi ağırlıklı oynadığını düşünüyorum; bu senaryo için gayet mantıklı bir yükseltme olur. R7 7800X3D yakın zamanda 12K civarına inmeye başladı, 9700X alıp ayar ile uğraşacağına direkt indirim varken onu al geç derim. %0.1 low noktasında baya fark yaratıyor. RAM farkını zaten hissetmeme şansın yok. 4800MHz olan RAM'i 6000 MHz'ye çektiğimde ciddi bir akıcılık farkı hissedebilmiştim. Sadece anakart tarafı soru işareti. Kullandığım anakartlar arasından Gigabyte B850M Force'u önerebilirim. Premium hissettiriyor, çok da pahalı değil. @Ayhan Dönmez hoca RAM marka/modeli noktasında harici önerilerde bulunur. Micron çip olmamasına dikkat etmen gerekiyor. Hynix al başın ağrımasın.

Rekabetçi ağırlıklı oynadığını düşünüyorum; bu senaryo için gayet mantıklı bir yükseltme olur. R7 7800X3D yakın zamanda 12K civarına inmeye başladı, 9700X alıp ayar ile uğraşacağına direkt indirim varken onu al geç derim. %0.1 Low noktasında bayağı fark yaratıyor. RAM farkını zaten hissetmeme şansın yok. 4800MHz olan RAM'i 6000 MHz'ye çektiğimde ciddi bir akıcılık farkı hissedebilmiştim. Sadece anakart tarafı soru işareti. Kullandığım anakartlar arasından Gigabyte B850M Force'u önerebilirim. Premium hissettiriyor, çok da pahalı değil. @Ayhan Dönmez hoca RAM marka/modeli noktasında harici önerilerde bulunur. Micron çip olmamasına dikkat etmen gerekiyor. Hynix al başın ağrımasın.

Genelde Single hikayeli oyunlar oynuyorum ama arada PUBG CS2 oynadığım da oluyor. Ben daha çok Unreal Engine 5 ile geliştirilen oyunlar iyi CPU istediği için bu yükseltme işine giriştim.

Rekabetçi ağırlıklı oynadığını düşünüyorum; bu senaryo için gayet mantıklı bir yükseltme olur. R7 7800X3D yakın zamanda 12K civarına inmeye başladı, 9700X alıp ayar ile uğraşacağına direkt indirim varken onu al geç derim. %0.1 Low noktasında bayağı fark yaratıyor. RAM farkını zaten hissetmeme şansın yok. 4800MHz olan RAM'i 6000 MHz'ye çektiğimde ciddi bir akıcılık farkı hissedebilmiştim. Sadece anakart tarafı soru işareti. Kullandığım anakartlar arasından Gigabyte B850M Force'u önerebilirim. Premium hissettiriyor, çok da pahalı değil. @Ayhan Dönmez hoca RAM marka/modeli noktasında harici önerilerde bulunur. Micron çip olmamasına dikkat etmen gerekiyor. Hynix al başın ağrımasın.

Bir de şunu sormayı unuttum, elimde Thermalright Assassin Spirit 120 Plus kule tipi soğutucu var sizce yeterli olur mu işlemci için?

Konu güncel

Son düzenleme:
Bir de şunu sormayı unuttum, elimde Thermalright Assassin Spirit 120 Plus kule tipi soğutucu var sizce yeterli olur mu işlemci için?
AMD CPU'lar genel olarak Intel'e kıyasla çok daha serin çalışıyorlar. Ürün geldiğinde bir OCCT stres testi yaparsınız, maksimum sıcaklık upgrade gerekip gerekmeyeceği noktasında fikir verir.

Uzay sistemde Intel 14600K işlemci ile maksimum 100 derecelere gelirken, 7600X & 9700X tarafında 80-85'i hiç geçmemişti. Bunu fikir vermesi açısından paylaşıyorum.