Agalarım, şöyle bir sorunum var. Sistem özelliklerim:
- işlemci: Intel Core i5-12400F
- ekran kartı: GTX 1660 Super GDDR6 6 GB.
- RAM: 16 GB.
- PSU: 650W 80 Plus.
Sistemimde gereksiz ayarlar ve animasyonlar kapalı, en iyi performans ayarları mevcut. Herhangi bir oyuna girdiğimde arka plandaki gereksiz uygulamaları kapatıyorum, RAM boşaltması vs. bir ton şey yapıyorum.
CS'de 350-400 FPS alıp rahatça oynarken Diablo 4 gibi oyunlara girdiğimde, bunca ayara rağmen güç planını nihai Performans'a alınca bilgisayar aniden kapanıyor. Dengeli'ye çektiğim zaman ise ortalama bir süre oynayabiliyorum ancak yine kapanıyor.
Takıldığım nokta şu: Herhangi bir ısınma veya yüksek kullanım olmuyor. Bunu MSI Center ve MSI Afterburner üzerinden takip edebiliyorum. Hatta durumu yapay zekâya da sordum; sorunun PSU'dan kaynaklanabileceğini söylüyor. Bir yandan benim de aklıma geliyor ancak PSU'da görünürde hiçbir sorun yok. Zaten bilgisayara belirli aralıklarla sürekli temel bakım yapıyorum.
Diablo 4 gibi oyunları daha önce de oynuyordum. Bunun üzerine yük limitini düşürmeme rağmen bilgisayar yine bir süre sonra kapanıyor.
Sizce sebebi ne olabilir? Aklınıza gelen başka bir ihtimal var mı, yoksa kesinlikle PSU'dan kaynaklandığını mı düşünüyorsunuz? PSU artık ömrünü tamamlıyor olabilir mi, emin değilim.
Şimdiden teşekkür ederim.