i5 12400F ve RTX 3060 Ti içeren sisteme yeni anakart önerisi

Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Selam,
i5 12400F.
RTX 3060 Ti.
16 GB DDR 4 RAM'li ve H610 kartlı bir sistem var hem DDR4 hem de DDR5 olmak üzere anakart bakıyoruz. i7 veya i9 yükseltmesi yapılacak işlemci olarak ya 12.nesil ya da 13.nesil tercih ediceğiz buna göre anakart bakıyoruz. Tecrübeli hocalarım varsa fikirlerini esirgemesinler lütfen
Colorful ve BIOSTAR dışı F/P bir mobo olması yeterli.

Ölü soket intel almayın. İntel'in önümüzdeki nesiline kadar pek bir albenisi yok.

AMD daha mantıklı bir seçim olur.
Net olarak bir bütçe belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

Ölü soket Intel almayın. Intel'in önümüzdeki nesiline kadar pek bir albenisi yok.

AMD daha mantıklı bir seçim olur.
Net olarak bir bütçe belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

Sistem benim değil. Upgrade yapmak istiyor sorayım AMD geçmek istiyor ise ayrı konu açalım. Ama bu konuda dediğim gibi Intel mobo önerisi AMD geçme gibi bir fikri varsa hallederiz.
Bütçe belirlemedik F/P i7 12/13 veya i9 12/13 kaldırabilecek bir mobo lazım.

Bütçe belirlemezseniz nasıl bir öneri yapmamızı bekliyorsunuz?

10.000 bandınada F/P anakart var, 15.000 bandında da, 7.000 bandında da var.

AMD'de tarafına geçicek mi? İntel'de mi kalıcak? DDR5'e geçicek mi? Bütçe ne kadar?

Önce bunları netleştirin. Şuan yapılacak bir öneri size/arkadaşınıza uyabilir de uymayabilir de.

Sağ olun hocam öneri yapmanıza gerek yok.

İstesem de yapamam zaten.

Niye bütçe olmadan öneri niçin yapılmasın.
Fark ettiysen i7 12/13 veya i9 12/13 yükü kaldırabilecek DDR4-DDR5 bir kart arıyoruz AMD geçecek olursa zaten AMD sistem toplama konusu açardım o kadar cahil değiliz. Bir sen akıllısın ya AMD öneriyorsun bizde biliyoruz AMD sistem toplamasını arkadaş Intel'den devam ediyor AMD geçecek olursa da açarım konu diye yazdım. AMD geçilecek mi diye tekrar sormanın alası nedir? AMD fanboyuysan AMD konularına çek teyyareni bizi uğraştırma. F/P dediğime göre donanım olarak karşılayabilecek ve fiyat olarak da ucuz olanı istiyoruz.
Şöyle anakart bakmak çok zorsa zahmet olmasın yazmana gerek yok.
Ha ben senin yazdığından hiçbir şey anlamıyorum diyorsan böyle istiyoruz;

Heh bende bunu diyorum işte. Siz daha ne istediğinizi bilmiyorsunuz.

Ben önerimi yaparım, 2 ay sonra konu açarsınız bu parça yetmiyor/uymuyor diye. Sonra uğraş dur.
Neyse.

B760M yerine şuna bakın;

Bütçe çıkarsa bu.

Ee bunlar DDR5 oldu, bir de RAM önerelim değil mi?

Bundan 2 tane çekmeye bütçe yetiyordur herhalde.
Yalnız m ya da a-die arasından hangisinin geleceği şans.

A-die olarak: https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...vKEb0te8jbfGG4hWP7-UYcq23mlmLE8kaAsaaEALw_wcB
Ha bu önerdiklerim oyun için geçerli. Gidip de uzun süreli render vs. yapmaya kalkarsanız elinizde patlar.
Var mı başka sorunuz?

Ha şunu eklemedim; 2025 yılında DDR4'te kalmayın. Tarih oldu artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…