11100

Becerikli
Merhaba. Wallpaper Engine alsam laptopumda arkada çalışırken çok fazla kaynak kullanır mı? Özellikle oyun falan oynarken.

Sistemim:
  • i5-12450H işlemci.
  • Intel UHD Graphics ekran kartı.
  • 8 GB LPDDR5 4800 MHz RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundan bağımsız dizüstü bilgisayarlarda böyle yazılımlar önermem. Zaten harici ekran kartın yok veya varsa da sen bilmiyorsun. Neyse işlemci, işlemciye gömülü GPU ve diğer işlemler tek bir bileşene yükleniyor. Yerele gelen laptopların da ucuz olsun diye soğutması giriş seviye ürünler olduğunu varsayarsak, bu tarz bir yazılım ile işlemciyi oyun öncesi ısınmasına yol açarsın. Veya basit işlerde fan kafanı ütülemeye başlar.

Çoğu zaman bakmayacağın masaüstünde hareketli bir görselliğe inan hiç gerek yok. Masaüstünde bile şahsen gerek duymuyorum, dizüstün'de hayatta kullanmazdım.

Hareketli duvar kağıdı, RGB çılğınlığı gibi gereksiz geliyor. Yine de kullanmak istiyorum diyorsan, önce ücretsiz alternatiflerini deneyin. WPE büyük ihtimalle ücretsizlerine göre daha optimizedir. Gerçi açık kaynak ve keyif için geliştiren bireysel geliştiriciler, bu konularda ucundan da olsa kurumsallaşmış yazılımlardan daha iyi oluyor.

Son düzenleme: