i5-12450H & RTX 4060 gaming laptop, YouTube'da video izlerken kasıyor

Mr. Soprano

Yetkin
Cihaz
i5-12450H, 4060, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Bunun sebebi yanda 20-21 sekmenin açık olması olabilir mi? O sekmeleri ara sıra kullanıyorum. Kullanmadıklarım da var. Geçen gün yazı yazarken bile takılma oldu. Az önce YouTube'da video izlerken tam ekrandan çıkarken bir takılma oldu. Sebebi ne olabilir?

• i5-12450H
  • RTX 4060
  • 16 GB RAM
  • 512 GB SSD

Arkada "21" sekme açıkken RAM kullanımlarınız ne durumda? Büyük ihtimalle ondan kaynaklanıyor.

Arkada "21" sekme açıkken RAM kullanımlarınız ne durumda? Büyük ihtimalle ondan kaynaklanıyor.
Burayı soruyorsanız eğer,

Görev Yöneticisi-Performans-Bellek

Sekmeleri kapatmaktan başka bir öneriniz var mı?

Bu arada tek sekmeye düşürdüm Brave'i. Ancak yine %40 oranlarında bellek kullanıyor. Bu neden kaynaklı olabilir? Brave'e tıklayınca 17 tane daha Brave çıkıyor alttan.

Son düzenleme:
Brave dışındaki tarayıcılarda da denediniz mi?

Hayır denemedim. Denemesine denerim ancak Brave'e çok alışmıştım
-Alışmak, sevmekten daha zor gelebilir ama her güzelliğin bir kusuru var. Diğer detaylara girmeyeceğim ama önce bir deneyiniz (ki yüksek ihtimalle LibreWolf gibi bir seçenek tercih etmezseniz sorun yaşamayacaksanız) eğer sorun yaşamazsanız çift tarayıcı kullanırsınız.

-Brave üzerinde optimizasyon denemek için Brave Kalkanlar (Shields) üzerinden reklam engelleyici ve varsa diğer uzantıları kısa süreli kapatmayı da deneyebilirsiniz ama onun için de ayrı bir algoritma yapmışlar sanırım, devre dışı da olsa takılıyor.

-Bir ihtimal site ayarlarında YouTube bulup JavaScript iznini de kontrol edebilirsiniz.

Hangi tarayıcıyı öneriyorsunuz?
Öyle spesifik bir tarayıcı önermek için:
1-Kullanım amacınız nedir? (Sadelik, bellek tüketimi, gizlilik, özelleştirebilirlik vs.)
2-Mobil için pek efektif seçenek maalsef yok. O yüzden bilgisayarda bulduğunuzu, mobilde aramamak lazım.
3-Açık kaynak, kapalı kaynak.
4-PWA olup olmaması, varsa efektifliği
Benzeri detayları bilmek lazım.
Ama denemelik diyorsanız varsayılan olarak engelleyicisi olmayan herhangi bir tarayıcı olabilir: Firefox, Chrome ya da yan geliştirmeleri: Zen, Vivaldi vs. yükleyebilirsiniz, çok fark etmez.

Hocam şöyle ki, Brave tarzı ama bellek tüketimi az olan diye söyleyebilirim. Brave'in reklam engelleyicisinden çok memnunum.

Hocam şöyle ki, Brave tarzı ama bellek tüketimi az olan diye söyleyebilirim. Brave'in reklam engelleyicisinden çok memnunum.
Reklam engelleyici olarak uBlock Origin de kullanılabilir ama bu reklam engelleyicinin yan etkisi olarak YouTube zaten kasıtlı honeypots, API kontrolü yaparak kasıtlı performans düşürüyor. Yani demek istediğim x tarayıcıya geçince yine radara takılırsa engelleyici yine performans düşüşü olabilir, orada da bireysel aksiyom almanız lazım sürekli.

Şimdilik
Bunlaı ve "brave://components/" üstünden güncellemeleri kontrol etmeyi deneyiniz. Eğer sonuç alıyorsanız düzenli kontrol sağlarsınız ki pek sanmıyorum. Almıyorsanız da belirttiğim gibi ya Brave'in temel engelleme özelliğini kapatır alternatif (uBlock gibi uzantı yahut Vivaldi gibi Brave'deki şekilde varsayılan olarak tarayıcıda yer alan engelleyiciye sahip tarayıcı) denersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…