i5-12500 & RTX 3070 Ti sistemdeki performans sorunları nasıl çözülür?

BurusLee

Gelişen
Merhaba arkadaşlar,

Gaming.gen.tr'den hazır sistem olarak aldığım masaüstü bilgisayarımda baya süredir ciddi performans sorunları yaşıyorum ve bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Bilgisayar Özellikleri:
  • İşlemci: Intel Core i5-12500
  • Ekran Kartı: ASUS ROG Strix GeForce RTX 3070 Ti
  • Anakart: ASUS TUF Gaming B660M-E D4
  • Monitör: ASUS TUF Gaming 165 Hz destekli
Yaşadığım Sorunlar:
  • Oyunlarda düşük çözünürlük ve az kalite şeklinde ayarlara almama rağmen oynarken donma, kayma ve gecikme yaşıyorum.
  • Oyun içi menülerde bile gecikmeler ve kaymalar mevcut.
  • Bilgisayarın donanımı öyle güçsüz olmamasına rağmen, bu tür performans sorunları normal değil.
Denediğim Çözümler:
  • Bilgisayarı formatladım ve tüm bağlantıları kontrol ettim. Ayrıca ekran kartının takılı olduğu slot doğru konumlandırıldı.
  • Sürücü güncellemelerini yaptım.
  • Monitör bağlantısını doğru şekilde ekran kartına bağladım.
  • BIOS arayüzünden RAM hızlarını olması gereken ayarlara getirdim.
İstediğim Yardım:
  • Bu tür performans sorunlarıyla karşılaşan başka kullanıcılar var mı?
  • Olası çözüm önerileri veya farklı ayar tavsiyeleri nelerdir?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oncelikle varsayimsal degerler yerine keske rakam belirtseydin.
Ornegin su oyunda benzer sistem 100 FPS aliyorken benimki 60 FPS aliyor gibi. Yoksa senin dusuk dedigin degerin 100 FPS yerine 95 FPS olmasi da muhtemel olur.

Bilgisayari tek tek parca olarak test ettin mi? Ornegin sadece ekran kartina,RAM'e yuklenen ya da sadece CPU'ya yuklenen testlerde degerler o parcanin ortalama standart degerinden ne kadar sapiyor? Sogutucun nedir? Kullandigin PSU hangi marka, kac Watt ve kac yasinda? Bunlar normal ise kullandigin isletim sistemi modifiye ISO''mu? Her defasinda ayni ISO'dan mi kurdun sistemi?

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Örneğin FC26'da menü içi ve oyun içinde 50-60 fps alıyorum aynı durum arkadaşımın 3080 ekran kartında olmuyor 120+ fps alabiliyor rahatlıkla.
GPU ve CPU testlerini yaptım ekran görsellerini ekledim ne anlama geldiğini bilmiyorum sonuçların.
İşlemcimde herhangi bir ek sıvı soğutucu yok stok gelen soğutucusu mevcut.
PSU ise Asus tuf gaming 750W gücünde 3-4 yıllık bir PSU
ISO'nun modifiye olup olmadığını bilmiyorum herhangi farklı bir kurulum yapmadım standartlar dışında..

Dosya Ekleri

• cpu.webp
    294,8 KB · Görüntüleme: 49
  • gpu.webp
    309,4 KB · Görüntüleme: 44
BIOS'tan işlemcinin dahili ekran kartını kapatmayı denedin mi denemediysen dener misin?

Gpu sıcaklıkları bir laptopla eşdeğer seviyeye gelmiş. Termal bakım yapın önce. Gpu bu seviyede ise işlemci de pek serin değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…