i5-12500H & RTX 3050 sistemde AC Valhalla'da orta ayarda 50 FPS normal mi?

Zeh_n

Çalışkan
RTX 3050, i5 12500H ve 16 GB RAM'e sahip Acer Nitro 5 dizüstü bilgisayarımda AC Valhalla'da orta ayarlarda 50 FPS alıyorum ve drop yiyorum normal mi? Değilse nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 3050, i5 12500H ve 16 GB RAM'e sahip Acer Nitro 5 dizüstü bilgisayarımda AC Valhalla'da orta ayarlarda 50 FPS alıyorum ve drop yiyorum normal mi? Değilse nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim?
Sisteminizde AC Valhalla'nın orta ayarlarda 50 FPS alması bazı durumlarda normal olabilir, ancak FPS düşüşleri ya da dalgalanmalar genellikle yetersiz performans göstergesi olarak kabul edilir. Aşağıdaki adımları izleyerek durumu iyileştirmeyi deneyebilirsiniz:

1. Grafik Sürücülerini Güncelleyin:
- NVIDIA'nın resmi web sitesinden en son grafik sürücülerini indirin ve kurun.
- Sürücü güncellemeleri, performans iyileştirmeleri ve oyun optimizasyonları içerebilir.

2. Oyun Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Orta ayarlarda FPS yeterli değilse, ayarları düşürmeyi deneyin.
- Özellikle "gölge kalitesi" ve "anti-aliasing" gibi grafik yoğunayları düşürmek performansı artırabilir.

3. Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın:
- Oyun oynarken gereksiz uygulamaları kapatın. Özellikle tarayıcılar ve güncellemeler performansı etkileyebilir.

4. Isı Yönetimini Kontrol Edin:
- Dizüstü bilgisayarınızın aşırı ısınmadığından emin olun. Toz temizliği yapın veya bir soğutma standı kullanın.

5. Oyun Dosyalarını Kontrol Edin:
- Eğer Steam gibi bir platform kullanıyorsanız, oyun dosyalarını doğrulamak için seçenekleri kontrol edin. Bozuk dosyalar performansı etkileyebilir.

6. Performans Modunu Etkinleştirin:
- Windows güç ayarları bölümünden "Yüksek Performans" modunu seçin. Bu, işlemci ve grafik kartınızın daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir.

7. RAM Kullanımını Kontrol Edin:
- Görev Yöneticisi’ni açarak oyun oynarken ram kullanımınızı kontrol edin. Eğer ram kullanımınız %90'lara çıkıyorsa, RAM'e daha fazla dikkat etmelisiniz.

Bu adımları izleyerek FPS’iniz ve genel oyun deneyiminiz üzerinde olumlu etkiler görebilirsiniz. Eğer FPS’e dair hala sorun yaşıyorsanız, tekrar bilgi verebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…