Çözüldü i5 12600KF 5600MHz RAM destekliyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan İlker67
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 424
  • Etiketler Etiketler
    12600kf ram
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Belleklere overclock özelliği olan bir anakart kullanıyorsan şanslıysan 7000 bile kullanabilirsin. Ama H610 gibi bir anakartla maalesef ki 4800'e limitlisin.
Artı -3 Eksi
Artı -2 Eksi
Saçma değil mi? RAM MHz'si anakarta bağlı değil mi?
Teorik olarak hepsi anakarta bağlı ancak sistemi işleyen bildiğiniz gibi işlemci olduğu için RAM belleklerin ilk uyumlu olması gereken donanım ne yazık ki işlemci.

Artı -1 Eksi
Saçma değil mi RAM MHz'si anakarta bağlı değil mi?

İşlemcinin desteklediği sınır. Örneğin benim işlemcim R5 2600X 2933 MHz destekliyor anakartım 4000 MHz ustü görüyor. 4000 MHz'e alsan da 2933 üstünde fark olmaz. Tabii ki anakarta bağlı ek olarak.

Artı -1 Eksi
Buradaki değerlerin üzerinde kullanabilir. Örneğin R5 7500F'te de 5200 MHz yazıyor ancak daha üst hızlarda da RAM ile kullanılabiliyor:

Bu işlemci özelinde kullanılabiliyorsa kaynak atınız.
XMP'yi açtığı takdirde 4800 MHz'nin üstüne çıkabilir. Mesela 13900K işlemcide de 5600 MHz yazıyor, bu seviye tepe işlemci bile 5600 MHz destekliyorsa o halde 6000 MHz üstü RAM'ler neden üretilsin?

Bir başka kaynak, 6000 MHz ile kullanılmış:

Bu cevap yeterli oldu teşekkür ediyorum. Bir sorum daha var 12600KF almak mı daha mantıklı 13400F mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…