i5-12600KF & RTX 4060 sisteme yükseltme önerisi

Makaleler
1
Merhaba, elimde mevcut olarak çalışan bir sistem var. Mümkün olduğunca az parça değişerek yüksek performans elde etmeyi amaçlıyorum.
  • 12600KF
  • 4x8 32 GB 3200 MHz CL16 RAM.
  • Gigabyte B660M Gaming X DDR4.
  • RTX 4060 Ghost OC.
  • Cooler Master Gold V2 550W.
  • Phanteks P360a Eclipse kasa.
  • 1 TB KC3000.
  • Thermalright Peerles Assassin.
Sistem genel olarak böyle. 320 Hz ekranım var fakat yer yer 320 FPS altına düştüğüm oluyor CS2 oynarken. DDR5 geçiş planımda yok açıkçası. RAM fiyatları çok fena. Kafamda öncelikle işlemci değiştirmek var. 14600KF veya 14700KF gibi düşünüyorum ama anakart vrmleri bu işlemcileri besleyebilir mi veya PSU bunlara yeter mi bilemiyorum.

Bence önce bi' sıcaklık değerlerine bakmak lazım, ona göre yol haritası belirleriz.

İfadeler: X99
Eve gidince bakarım hocam. 18.00'ı bulur eve dönmem. En son test yaptığımda sıcaklık olarak sorunum yoktu diye hatırlıyorum. Sıcaklıktan ziyade performans yetmemesi olduğu kanaatindeyim.

Son düzenleme:
Eve gidince bakarım hocam. 18.00'ı bulur eve dönmem. En son test yaptığımda sıcaklık olarak sorunum yoktu diye hatırlıyorum. Sıcaklıktan ziyade performans yetmemesi olduğu kanaatindeyim.
Olabilir hocam, 12600KF sağlam da bir işlemci normalde. Sıcaklık değerlerine göre bi' yorum yaparız.
@Ayhan Dönmez abim belki RAM'ler için ufak hamleler yapabilir, ona da danışalım. İlla donanımlıksa bütçeye göre düzenlemeler yapılır.

Daha yeni eski DDR4 Corsair RAM'leri değerlendirmek amacıyla Gigabyte B760 Gaming X DDR4 Gen 5 anakart ve i5 12600KF işlemci aldım. Benim amacım bu sistemi sunucu olarak ara sıra kullanmak. Tabii sizin amacınız oyunda yüksek FPS ise 13600K(F) veya 14600K(F) almak. Soğutucunuzun da yeterli olduğunu düşünüyorum. Oyunda işlemci sıcaklığının ortalaması kaç derece?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…