Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Philologically 11

Üstün
Thermalright LGA 1700 işlemci güçlendirme kiti ve Thermalright ARGB kontrolcü satın aldım, hem şıklık hem de soğutma performansı için. Ürünün içinden kaliteli olarak bilinen TF7 termal macun çıktı. Ancak macun kuru ve sertti. Birkaç araştırma yaptım, kalın macundan zarar gelmeyeceği yazıyordu ve ben de braketi takıp macunu sürüp kasayı kapattım. Fan ve pompa sesi çok gelmesin diye MSI yazılımından fanı 950, pompayı 1250 RPM'e ayarladım. İşlemci bu ayarlarda boştayken 38-42 derecede, yükte 65 derecede çalışıyor. Buraya kadar her şey iyi.

Ancak bu işlemden sonra masaüstü sağ tık gecikmeye başladı, YouTube büyük ekran yaparken geç yükleniyor, Netflix tak diye açılırdı, şu an kullanıcı seçme ekranı 2-3 saniye gecikiyor.

Ya macunda sorun var ya da şansıma denk geldi de SSD'ye bir şey oldu diye düşünüyorum. Sizlerin fikri ne olur?
  • MSI B760-PRO DDR4
  • i5-13400
  • Arc B580
  • Cougar Posedion Elite 240mm Sıvı Soğutucu
Konuda paylaşılan görselde YouTube arka planda açık şekilde 44 derece.

Ekran görüntüsü 2025-10-14 205808.webp

Çözüm
Contact frame i biraz gevşetin düzelebilir. Daha önce başıma çok benzer bir olay gelmişti.
Contact Frame'i çıkarıp çalıştırın bir de öyle deneyin.
Düzelme olmazsa rgbleride çıkarıp deneyin.
Macundan olmadığı belli, sıcaklık değerlerinde bir sıkıntı yok, contact frame'le alakalı bir montaj hatası olabilir mi? o yüzden son eklediğiniz donanımları çıkarıp test etmek gerek.

@NightWist hocam dediğinizi bir deneyeyim. Olmazsa üstteki arkadaşın dediğini yapayım. Yine bir sürü macun lazım :) Teşekkürler.

@NightWist Tekrar merhaba. frame i gevşetip macunu yeniden sürdüm. Pump RPM %75'de, CPU fan %40-55 arası akıllı soğutma modunda. Ama şu an boşta 49 derecede çalışıyor. Ancak buna rağmen takılma sorunu düzeldi. Sanırım bu sefer de macunu az sürdüm.

Son düzenleme:
@NightWist hocam dediğinizi bir deneyeyim. Olmazsa üstteki arkadaşın dediğini yapayım. Yine bir sürü macun lazım :) teşekkürler.

@NightWist tekrar merhaba. Frame i gevşetip macunu yeniden sürdüm. Pump RPM %75'te, CPU fan %40-55 arası akıllı soğutma modunda. Ama şu an boşta 49 derecede çalışıyor. Ancak buna rağmen takılma sorunu düzeldi. Sanırım bu sefer de macunu az sürdüm.

Teknoloji böyledir eften püften sebepten bozulur. Isınma sorunu dediğiniz gibi macundan olabilir. Stres altında kaç derece?