i5 13400F & RTX 4060 sistemde görüntü gelmiyor

Macher

Çalışkan
Arkadaşlar selam. 1 aylığına şehir dışına gitmem gerekti ve ne kadar kalacağımı bilmediğim için masaüstü bilgisayarımın fişini ve HDMI kablosunu söktüm, diğer kablolar bağlıydı. Şimdi bilgisayarı açmaya çalışıyorum, görüntü gelmiyor. Kasanın tüm fanları dönüyor ama hiçbir şekilde görüntü gelmiyor.

Monitör ve HDMI kablosu kesinlikle sağlam, tüm portlar denendi, farklı HDMI kablosu ile de denendi. Ekran kartı elimde GTX 660 ve GTX 750 Ti vardı, ikisi de sağlam çalışır kartlar. GTX 660 görüntü vermedi, GTX 750 Ti ise görüntü verirken üst ve altta pembe çizgiler oluşturarak verdi.

Sistem özelliklerim
i5 13400F.
16 GB RAM.
Gigabyte RTX 4060 8 GB.
Cooler Master 850W Power.
500 GB M.2.

Kendi sistemimde görüntü alamıyorum ama GTX 750 Ti'de görüntü alsam da pembe çizgiler var. Gitmeden önce temiz kurulum yapıp gidecektim ama vaktim olmadığından Windows kurulum ekranında diskin içini biçimlendirip bilgisayarı kapattım ve bahsettiğim gibi HDMI ve Power fişini çektim.

Harici olarak Windows kurulu bir SATA SSD'yi iyi bağladım, boot dahi etmiyor. Bu da sorunun ekran kartı olmayacağı anlamına geliyor. Sürekli BIOS ekranına atıyor, save and exit yapsam da değişen bir şey yok. CMOS pilini çıkardım, bekliyorum şu anlık. Özetlemek gerekirse BIOS'ta bir saçmalık olduğunu düşünüyorum çünkü elektrik bile almayan bilgisayar nasıl bozulsun? Desteklerinizi bekliyorum. @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…