i5-13400F & RTX 4060 sistemde inZOI'da düşük FPS sorunu

• İşlemci: i5 13400F
  • Ekran Kartı: RTX 4060 8 GB
  • RAM: 16 GB
  • Depolama: SSD

Her şeyi ultraya alıyorum. Çok fazla drop ve düşük FPS sorunu yaşıyorum. Gölgeleri kapatıyorum, oyun PUBG Mobile'a dönüyor. Berbat bir grafik kalitesi. Nasıl düzeltirim bu sorunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Driiverlerınız güncel mi?
Sıcaklık değerlerini kontrol ettiniz mi belki de termal macun kurumuştur fazla ısıdan drop ve düşük FPS olma ihtimali var.

Temiz windows üzerinde anakart sitesine girin, ses sürücüsü dahil tüm sürücüleri eksiksiz günceli ile kurun. (Atıyorum ethernet çalışıyor gerek yok tarzı yorumlar yapmayın tümünü). Driver booster yada driver pack gibi yazılımlara yaklaşmayın bile. Birde güzel bios güncellemesi yaparsınız.
Ram hızlarınız nedir? Çift kanalmı tek kanal mı? 1:1 mi 1:2 modda mı gear kaçta çalıştırıyorsunuz?

Hocam oyun Bios update istiyor açılışta.

Hocam ne alakası var anlamadım. Ekran kartı değil mi mühim olan? Bios update ne işe yarayacak? Oyunun istemesine de anlam veremedim.
Biosdaki yazılım pci express hatlarının kullanımını, chipset kullanımı, işlemci ve ekran kartının bazı temel ayarlarını (voltaj, smart memory access, pci express paylaşım profilleri vb.) tutmaktadır. Pc nin stabilitesinden tutun, ram desteği, cpu desteği, gpu performansı, usb ve I/o yönetimine etkileri vardır. Güncellemek iyidir birçok sorunu da çözebilir. Çözmese bile güvenlik açıklarını kapatır yapmak lazımdır. Aradan çıkartmak lazım zira 2-3 dk sürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…