Kasa modeli: Corsair iCUE4000X.
240mm yukarı tarafı için i5-13600K işlemciyle birlikte yeterli olur düşüncesindeyim, 360mm biraz abartı olabilir, her ne kadar önü cam olsa da sonuçta yukarıdan nefes alıp verecek, fikirleriniz önemli.
Aynı işlemci ile C. Master ıllusion 360mm kullanıyorum. Default BIOS ayarlarında CPU stres testlerinde 90 95 dereceleri görüyor. K işlemci aldığınıza göre gerektiğinde OC yapacaksanızdır diye düşünüyorum. Ucuza kaçmak yerine kaliteli iyi soğutabilen soğutucu almanızı tavsiye ederim. Tabii ki sessizlik konusunu unutacaksınız ve fan CFM değeri yüksek modellere bakmanız gerekir. Fanları sonradan alır takarım diye düşünmeyin X2 fiyat katlıyor
Kabaca Örnek; 75 CFM 78 CFM 89 CFM
(Örnekler tavsiye değildir)
Amaç görsellik değilse, illa sıvı soğutma almak yerine çok daha iyi soğutan hava soğutmaları düşünebilirsiniz.
Kabaca Örnek; Noctua
En iyisi beğendiğin modelin elindeki veya daha üst modeller olan 13700k 13900k gibi işlemcilerle test edilmiş soğutucuların test sonuçlarına bakarak karar verebilirsin.
Mesela LS520 demişsin, bununla ilgili yapılan testlere baktığımda default 4.7GHz değerinde 80-85 değerlerine çıktığını gördüm 5.1 veya 5.5 GHz gibi değerlere çıkardığında soğutmak pek mümkün olmayabilir. Tüm bu yazılanlar sizin kullanım amacınıza göre değişkenlik gösterebilir.